Vakna Mia Hagenmalm – sluta med skräckpropagandan!

Mina kommentarer kursivt och originaltext bold. Här fabulerar Mia Hagenmalm fritt och associerar GMO med både det ena och det andra – helt utan belägg och helt utan ens ett uns med vetande och fakta. Jag tycker det är uselt och tycker inte det ska stå oemotsagt. Bilden till artikeln är en schackbild precis som att vi nu måste vara smarta och tänka till – det hela är ett ”spel” och det är allvar. Jag undrar jag vad det ÄR för spel som Mia Hagenmalm spelar – fult är det oavsett.

gmo_kronika_460x330.jpg

RUBRIK: ”Vakna Svensson! Dags att förstå GMO och vad som står på spel”

Den första långtidsstudien på GMO visar på cancer och förtida död – och läkemedelsjättarna dominerar forskningsområdet genteknik.
Det är hög tid att Svensson vaknar och lär sig vad GMO är, inser riskerna och slutar lägga locket på.
Det menar hälsorådgivaren, tillika Kureras bloggare Mia Hagenmalm, i ett inlägg på Kurera debatt.

Nej, vilken studie då? Vad har man studerat och vad visar det exakt? Det är hög tid att vi ser nyktert på det här med GMO och slutar alarmera för sådant som inte ens är påvisat farligt en enda gång. Och direkt en koppling till Big Pharma – en organisation som inte ens finns.

Idag vet många inte vad GMO är. I alla fall lägger de ingen större notis om det. Man lägger locket på.

Nej, man lägger inte locket på. Man forskar, publicerar resultat och sedan försöker man identifiera risker, man granskar, kontrollerar om och om igen och genomför tester – hela tiden!

GMO är något obehagligt och där sätter vi på skygglapparna och blundar för den eventuella fakta vi fått. Och misstror den nog också lite. Ja, man genmanipulerar något – men är det verkligen något du och jag behöver veta eller bry oss om? Nä, i så fall hade väl någon sagt till oss det, eller hur?
Ja, det kan man tycka men tyvärr fungerar det inte så. Men jag säger det nu. Och du har förmodligen hört något av det förut. Du har bara inte lyssnat.

GMO (vad nu det är för monster) tycker en del är obehagligt ja. Men det är en obegriplig rädsla liksom rädslan för svenska spindlar, ofarlig wi-fi-strålning eller 3G-nätet. Alltid är det nått och sedan blundar man för bilar, krig och svält. Om något verkligen ÄR farligt lär vi höra det fortare än kvickt. På en enda dag kan ett miljard-dollar-företag vara kört – därför är man noga numera. Man är noga och betalar för att se till att man lanserar säkra produkter på marknaden. Att här anta att ”vi sätter på skygglappar och blundar” är ett rätt fult knep. Världens fetaste halmgubbe, men ur denna ska en fin staty huggas fram. Bara vi lyssnar på ”faktan” nu då.

GMO är för svårt att ta in! Det är dessvärre så många människor funkar. Men – det är ytterst viktigt att vi får information och att vi själva ser till att lära oss om GMO.
För det är vår framtid jag pratar om. Din och min och våra barns. Så lyssna nu.

Nu ska vi lyssna på ”experten”? På den som ljuger, manipulerar fakta och kommer med rent ut sagt skitsnack. Jag har verkligen lärt mig att ta reda på fakta och är mycket mån om framtiden. Min, mina barns och t o m Mia Hagenmalms framtid.

Genmanipulerad föda ger skador …och inte bara i naturen där det slår ut våra viktigaste insekter och ger förändringar i ekosystemet. Det skadar även oss människor. GMO ger cancer, ADHD, autism och gud vet vad.

Nej, genmanipulerad föda ger INTE skador och inte i naturen mer än något annat. Det ger inte förändringar i ekosystemet mer än något annat heller. Det skadar inte oss människor mer än någon annan mat. Ja, all mat skadar väl egentligen eftersom vi blir gamla. Vi konsumerar för mycket fett, för mycket socker, för lite grönsaker, dricker för mycket alkohol, röker, andas in bilavgaser etc. GMO ger varken cancer, ADHD, autism eller gud vet vad. Mia Hagenmalms hittar på däremot, vad som helst tydligen.

Det är bara några av anledningarna till varför det är viktigt att skaffa sig kunskap om genmanipulerad föda.
En del forskare bedyrar att GMO inte alls är farligt. De har fel.

Alla är ense om att det INTE är farligt (det finns inte ens debatt!) och de gånger det verkligen är eller skulle kunna vara farligt säger man till om det. Att skaffa sig kunskap handlar om att undersöka, verifiera, göra tester mm – det handlar inte om att tro på rykten, inte om att kolla youtube-filmer eller läsa Mia Hagenmalms lögner. Här är vetenskaplig FAKTA – en rapport baserad på över 130 forskningsprojekt som täcker en period på över 25 år som drar slutsatsen att:

”The World Health Organization, the American Medical Association, the U.S. National Acad- emy of Sciences, the British Royal Society, and every other respected organization that has examined the evidence has come to the same conclusion: consuming foods con- taining ingredients derived from GM crops is no riskier than consuming the same foods containing ingredients from crop plants modified by conventional plant improvement techniques.”

 Även EU som är politiskt emot GMO var tvungna att slutsatsen från deras undersökningar att:

“The main conclusion to be drawn from the efforts of more than 130 research projects, covering a period of more than 25 years of research and involving more than 500 independent research groups, is that biotechnology, and in particular GMOs, are not per se more risky than e.g. conventional plant breeding technologies.”

Det är så att man faktiskt tillverkar en planta som tillverkar sitt eget insektsgift. Denna är giftig. Jag menar: hittar man bekämpningsmedel i urinen på mjölkkor som ätit GMO-foder, vad tror du kommer ut med mjölken då? Gissa.

Och om bekämpningsmedlet är helt ofarligt och går rakt igenom via urinen? Skulle gärna vilja vet mer om den där ”giftiga” plantan och vilket ”GMO-foder” som avses. [Det visade sig i slutet på artikeln att Mia refererar till skalbaggar här först där ”giftet” hade varit för svagt t o m så att skalbaggarna hade kunnat anpassa sig. Detta blandar hon sedan ihop med glyfosat och kossor.]

I exempelvis Danmark ger man kreatur GMO-foder och Arla importerar hela en miljard liter mjölk från Danmark. Så det gäller att läsa på förpackningarna när det gäller mjölk, ost, keso och så vidare – och fråga sig: varifrån kommer produkten?
Ett tips! Förpackningar från Arla med den röda mjölkkossan på är svensk!

► Läs också: Därför ska du handla svensk mjölk – och så vet du att den är svensk

En länk till ytterligare en artikel skriven av Mia – nej, tack. Jag har inget emot att vi köper svenska produkter men inte är det för GMO-anledningar.

Nyttoinsekter som dör – och skapar en ond cirkel

Inte bara vi människor får i oss giftet genom livsmedel från djuret som äter GMO-foder. Insekter dör, och inte bara skadeinsekter. Det gör även bin, så kallade nyttoinsekter och fåglar. Och vet du hur det blir om nyttoinsekterna dör? Jo, ingen mat på jorden! Det är allvarlig fakta!

Vilket gift undrar jag – ”GMO-giftet”? Insekter dör alltid hela tiden oavsett foder till djuren. Oavsett GMO, finns det mindre insekter i staden än på landet. Vi ska alltså enligt detta resonemang även förbjuda städer eftersom de skadar nyttoinsekter om vi inte tar bort alla städer så vet ni vad? ”-Jo, ingen mat på jorden.” Det är allvarligt så det förslår, ser ni! Skit samma om 6-8000 barn dör OM DAGEN av infektioner, krig och svält. Det viktigaste är ju att vi har våra bin (som INTE håller på att dö ut = ytterligare en skröna). 

Dessutom skapar GMO resistenta insekter som exempelvis hos majsrotsbaggen. En studie i USA visar att majsrotsbaggen, som äter roten på majsen, har utvecklat resistens mot majssorten CRY3Bb 1. Den här majsen med benämning Cry3Bb 1 har genmodifierats för att kunna tillverka sitt eget gift just mot majsrotsbaggen. Där har man bitit sig själv i rumpan. Detta leder nämligen till att man måste tillverka ännu starkare bekämpningsmedel och det hela resulterar i en ond cirkel.

En källa på den studien vore ju bra [se vetenskapsradion sist här – man behöver inte skapa starkare utan ha en större variation]. Och CRY3Bb1 verkar vara ett protein? Oavsett får man ju bara vidareutveckla resistensen, varför utveckla starkare bekämpningsmedel? Var det inte GMO vi pratade om nyss? Så här det hela tiden i naturen är gener förändras – det kallas evolution och vi har gener som förändras, insekter har det, växter har det, rovdjur har det. Till skillnad från vanliga förkylningsvirus och deras mutationer och vår resistens mot dem efter hand sker GMO-utveckling kontrollerat och specifikt i ett labb under kontrollerade former. Men det är livsfarligt alltså. Att mänskligheten drabbas av ebola och annat skit är ”naturligt” och inte lika farligt verkar det som.

Vad är då GMO – genmanipulering?

Jo GMO, eller genmanipulerade organismer, betyder att man gör ett ingrepp i arvsmassan för att förändra en egenskap i en organism för att ge upphov till en önskad egenskap.
GMO sker främst inom jordbruksområdet. Man har haft som mål att förlänga produkens livslängd i butiken, underlätta transporter och göra förädlingen mer lönsam.

Ja, och för att slippa bespruta allt med allt så ser man till att identifiera skadedjur och sedan ser man till att grödorna får växa och skadeinsekterna dö – kliniskt skulle man kunna säga.

Hört namnet Monsanto?

Idag är sojabönan det viktigaste basmedlet i världen. Soja odlas konventionellt tillsammans med en hel del bekämpningsmedel. Roundup, som är ett av världens mest sålda ogräsmedel, står för den tredje största förgiftningsorsaken i USA och gör marken steril, förgiftar vattnet och dödar livet i havet.

Tredje största förgiftningsorsaken?? Gör marken steril? Förgiftar vattnet och dödar livet i havet? Fyra grova lögner som närmast är förtal. Rent strunt och att komma med såna här påståenden är tyvärr nån slags sjuka som vissa håller på med. Det är inte seriöst, det är skräckpropaganda av den värsta sorten och den gör att folk verkligen tror på skiten och går runt hela dagarna och är rädda för GMO och allt vad det kan ha att göra med i övrigt. Ingen nyansering av att det finns olika typer av GMO, ingen beskrivning över att man faktiskt man öka fiskproduktion i fiskodlingar och då istället RÄDDA livet i havet, inget prat om att vi kan utrota malariamyggan med GMO eller se till att få fram grödor som kan odlas på just sterila marker orsakade av människans jakt på mat. Totalt värdelöst!

Roundup är framtaget av Monsanto, samma företag som lyckats ta fram genmanipulerade sojabönan Roundup Ready, vilket har ett passande namn eftersom att bönan är resistent mot företagets eget bekämpningsmedel Roundup!
Ja, det går att tjäna mycket pengar på att sälja sojabönor som är resistent mot bekämpningsmedel, men framförallt kan man sälja mer bekämpningsmedel. Företaget Monsanto har patent på sojabönan, men också på själva genen som kan säljas och manipuleras in i vilken organism som helst.

Ja, OCH!? Ett ofarligt bekämpningsmedel som maximerar produktionen av en gröda. Som man forskat fram och satsat miljarder på att ta fram och vars pengar man använder till att utveckla företag, produkter etc. Vilket är problemet?

Soja är vanlig ingrediens i halv- och helfabrikat som till exempel pasta, bakverk, köttproduktioner, glass och barnmat.
Behöver jag säga mer? Googla gärna Monsanto så får du upp en hel del information, och åsikter, kring GMO och detta företags produkter.

Ja, verkligen, men inte ska vi googla och hitta fler idiotier som sprider faktafel, skrämselpropaganda och lögner. Lyssna på denna istället: myter om Monsanto .  

► Läs också: Tyskland på väg att förbjuda GMO

Nej, tack.

Första långtidsstudien visar på cancer och för tidig död

Den första långtidsstudien på GMO-mat visar att råttor som fötts upp med tre olika typer av genmanipulerad majs i 90 dagar fick allvarliga skador på flera organ, men särskilt på lever och njurar.
Hela 80 procent fick bröstcancer och 70 procent av honorna och 50 procent av hanarna dog i förtid. Råttorna fick bland annat GMO-majs tillverkade av Monsanto, en majs som odlas i USA och är föda till både människor och djur. Majsen finns i frukostflingor, tortillas och majssnacks.

Första långtidsstudien (EN enda 90-dagarsstudie till skillnad från de 500 forskningsgrupperna då som täcker 25 års forskning) handlar det knappast om. Jag misstänker att detta är den studien som innehöll råttor av en speciell cancer-benägen typ. Detta är EN rapport, men det finns tusentals andra rapporter som säger precis motsatsen. Så här förvrider man kunskap, förvränger sanning och så här ser ”bevisen” ut. Så här lägger man locket på – fullständigt värdelöst.

När man förädlar eller avlar något finns det naturliga gränser för hur man kan förädla eller avla växter och djur. Naturen sätter själv gränser för vad som är möjligt eller inte möjligt och det finns vissa kontrollmekanismer som ser till att djur inte kan se ut hur som helst.

Va!? Nej, se på dinosaurierna, se på människan, det finns ingen begränsning överhuvudtaget. Titta på alla GMO-hundar som finns nu eller GMO-katterna. Oj, oj? Djur som manipulerats dör naturligt nog om det inte funkar. Men en pudel eller en pitbull verkar ju funka?

► Läs också: Allt du behöver veta om GMO på två minuter

Nej, tack.

Flugor med 14 ben

Men med genmanipulation, alltså GMO, tar man ingen hänsyn till ovan nämnda mekanismer. Med GMO kan man spränga dessa gränser och korsa organismer på ett icke naturligt sätt. Som ett exempel har ett forskarlag i Schweiz, genom att manipulera kontrollgenen för ögon, kunnat skapa en fluga med 14 ögon, bland annat ögon på vingar och ben. I mitt tycke en väldigt onödig skapelse och dessutom skrämmande.

Ja, det verkar ju vara idiotiskt, men det kanske handlar om att försöker skaffa sig kunskap om hur man i förlängningen bättre kan förstå hur gener fungerar och hur man kan återskapa organ etc. Men vad har detta har med GMO för växter och Monsanto mm? Vad är det monster vi ska vara rädda för egentligen?

Kemi- och läkemedelsjättarna som dominerar genteknikens forskning

De multinationella företagen inom kemi- och läkemedelsindustrin är de som dominerar forskning inom gentekniken. Bland de främsta finns Monsanto, Du Pont, Sandoz och Giba- Geigy. Monsanto har bland annat utvecklat PCB, Agent Orange, vilket är ett avlövningsmedel som användes under Vietnamkriget för att göra vegetationen glesare och på så sätt komma åt gerillaförband. Man har också tagit fram DDT, ett väldigt giftigt insektsgift, Dioxin, Roundup som är ett totalbekämpningsmedel med akut giftighet samt aspartam (för övrigt ett väldigt vanligt artificiellt sötningsmedel du alltså bör vara väldigt försiktig med).
Det är också så att man genom GMO utvecklar resistens mot växtgifter som man själv producerar.

Och vad har detta med GMO att göra? Vad har det med debatten att göra eller med vetenskapliga rapporter som säger att GMO är ofarligt? Ska vi dra slutsatsen att GMO är PCB och DDT? Detta är ju helt vansinne att ett företag som en gång producerat ett gift, enligt uppdrag, för resten av all evighet ska klassas som planetens fiende nr 1. Med samma resonemang kan vi avfärda som Tyskland, Ryssland, USA, Frankrike m fl nånsin producerat för all framtid eftersom man producerat nervgifter för krigföring en gång.

► Läs också: Bekämpningsmedel ökar risken för Parkinsons sjukdom

Suck, nej tack. Eller jo… orka. Här är länken till den riktiga rapporten. Det finns samband med bekämpningsmedel, ja. Men gör det det för Round-up med glyfosat som då användas för en del GMO-grödor? Nej.

Flest epidemiologiska studier berör samband mellan Parkinsons sjukdom och exponering för olika bekämpningsmedel (pesticider), se bilaga 4. De definieras som kemikalier avsedda att döda eller förhindra framväxt/tillväxt av skadliga organismer och indelas i herbicider, insekticider, och fungicider. I många länder krävs certifikat för att införskaffa och sprida pesticider. Till herbicider (ogräsmedel) hör bl. a. Paraquat, till insekticider (mot insekter)
bl a rotenon, permetrin, parathion, diazinon och chloropyrifos samt till fungicider (mot svampangrepp) hör bl a diphenyl. I 24 av de metodologiskt relevanta studierna har samband till pesticider studerats, se tabell 1. Ytterligare information om respektive publikation finns i bilaga 4.

Det står inget om GMO eller glyfosat. Men glyfosat ska man tydligen vara livrädd för också. Liksom jobb med metaller, amerikansk fotboll, svetsning, idrott överhuvudtaget, jobba natt, jobb med helkroppsvibrationer och katter och nötboskap. Alla ger en högre risk för Parkinsons. Hittade denna ”studie” om glyfosat och en rad olika teorier listas som möjliga att glofosat kan vara inblandat i både det ena och det andra. Och man konstaterar: 

Given the known toxic effects [i orimliga doser över alla gränsvärden] of glyphosate reviewed here and the plausibility that they are negatively impacting health worldwide, it is imperative for more independent research to take place to validate the ideas presented here, and to take immediate action, if they are verified, to drastically curtail the use of glyphosate in agriculture.

Detta översätter sedan alla till att det ÄR så och att det är sant att glyfosat orsakar cancer. Detta resonemang är tyvärr symptomatiskt för både media och skrämselpropagandister.

Vad kan då GMO-genmanipulerad ha för hälsoaspekter på oss människor?

Risken är överhängande att vi skapar nya sjukdomar och rena epidemier genom genmanipulation. Ett exempel på det är att militären i USA forskade på biologisk krigsföring med specifika egenskaper att sättas in mot speciella folkslag eller nationer.
En flertal experter anser att AIDS är resultatet av denna militära forskning, där ett genmanipulerat virus, HIV spreds via experiment med HIV- infekterat vaccin mot hepatit.
Och människokroppen vet inte hur den ska ta hand om genmanipulerad mat.
Bakterier i tarmen kan ta upp gener från grödor som har tillförts bekämpningsmedel, och börja producera bekämpningsmedel i våra kroppar!
Gener kan alltså göra så att vi själva börjar producera bekämpningsmedel! Riktigt obehagligt eller hur?

Här kommer ytterligare en uppsjö med fantasier och lögner. Biologisk krigföring? HIV? Vad? Etnisk rensning? Människokroppen behandlar ”GMO”-mat precis som allt annat. Ja, bakterier kan förändras över tid ja oavsett GMO, men nej, börja producera Round-Up? Finns det nån källa på det, kanske? Nej, nej, nej… det enda som är riktigt obehagligt är hur i h-lvete det går att skriva ner sånt här och sedan sprida till allmänheten. Och sedan ytterligare, folk läser, skummar och sedan delar man – det är ju helt sanslöst att folk sedan går på det inte minst uppskrämda politiker!

Därför får vi inte veta när livsmedel genmanipulerats

Man har även gjort studier på djur, och det har visat sig att DNA i maten kan ta sig in i kroppens organ, även hos foster!

Jaha, och GMO-grödor är som kadaver och innehåller l”levande DNA” som tar sig in i kroppen även hos foster – vad är det för DNA? Vilka studier??

Ethical Study Group On Genetic Modification Programmes And Food – det statligt tillsatta etiska rådet i England – påstår att det är helt säkert att äta djur som genmanipulerats med mänskliga gener. Men faktum är att när det för tjugo år sedan, bröt ut något många känner som galna ko-sjukan (BSE) var det efter att regeringens experter hade påstått att det var helt säkert att ge kor foder innehållande nermalda djurkadaver. Så var inte fallet: korna fick galna ko-sjukan! Och nu hävdar myndigheter att ett livsmedel från en genmanipulerad organism ska anses kemisk identisk med en icke manipulerad. Därför tycker de också att vi inte behöver upplysas om att livsmedlet vi äter är genmanipulerat.

Ingen expert hade nog sagt det nej, men det uppdagades att detta inte var lämpligt eftersom denna naturligt uppkomna sjukdom (BSE) eller vad det nu är kunde spridas genom benmjölet. Från wiki:

The infectious agent in BSE is believed to be a specific type of misfolded protein called a prion. Other theories state that the agent is a Virus,[14] Virino,[15] Spiroplasma,[16] or Acinetobacter.[17] Prions are not destroyed even if the beef or material containing them is cooked or heat-treated. Prion proteins carry the disease between individuals and cause deterioration of the brain. BSE is a type of transmissible spongiform encephalopathy (TSE).[18] TSEs can arise in animals that carry an allele which causes previously normal protein molecules to contort by themselves from an alpha helical arrangement to a beta pleated sheet, which is the disease-causing shape for the particular protein. Transmission can occur when healthy animals come in contact with tainted tissues from others with the disease. In the brain, these proteins cause native cellular prion protein to deform into the infectious state, which then goes on to deform further prion protein in an exponential cascade. This results in protein aggregates, which then form dense plaque fibers leading to the microscopic appearance of ”holes” in the brain, degeneration of physical and mental abilities, and ultimately death.

Different hypotheses exist for the origin of prion proteins in cattle. Two leading hypotheses suggest it may have jumped species from the disease scrapie in sheep, or that it evolved from a spontaneous form of ”mad cow disease” that has been seen occasionally in cattle for many centuries.[19] In the fifth century BCE, Hippocrates described a similar illness in cattle and sheep, which he believed also occurred in man.[20] Publius Flavius Vegetius Renatus recorded cases of a disease with similar characteristics in the fourth and fifth centuries CE.[21] The British Government enquiry took the view the cause was not scrapie, as had originally been postulated, but was some event in the 1970s that was not possible to identify.[22]

Vad har galna kosjukan med GMO för växter att göra undrar jag? Syftet med att associera GMO med galna kosjukan, cancer, död, död i havet, HIV, DDT, PCB och t o m napalm, folkmord etc är helt enkelt att skrämma folk. Jag förstår inte varför sån här skit ska spridas. Det är ju inte seriöst, det är inte fakta, det är inte kunskap, det är inte vetenskap, det är värsta sortens skräckpropaganda och ren dynga rent ut sagt.

► Läs också: 10 anledningar till varför eko är mest reko

Nej, jag lär få läsa samma idiotiska påståenden och lögner en gång till.

Vill du äta människa?

Nu kommer finalen? 

Genmanipulering med mänskliga gener kan göra att vi äter människa. Visste du det? Om man manipulerar en gen flera hundra gånger i ett laboratorium och genen ursprungligen kommer från exempelvis en ko, ja, då är det en ko. Men om vi äter något som tillförts mänskliga gener är det människa vi äter. Detta menar Robert Jenkins på Genetics Forum i England. Så vi är kanske kannibaler utan att veta om det. Och vad det får för följder kan bara framtiden utvisa. Jag gissar i alla fall att vi inte är skapta att äta varandra!

Ja, jösses. Nej, jag äter hellre ko än människa. Jag äter hellre GMO-majs till frukost än äter mig själv, tack för frågan. Suck. Varje däggdjur på denna planet kommer ursprungligen från en och samma art som överlevde dinosaurierna. Sedan har vi genom årmiljoner evolverat och vissa gener har vi gemensamt med kossor, grisar och apor. Ja, och möss mm. Så tydligen äter jag både möss-gener, ko-gener och apa varje dag. Wow. Och om jag och kossan har samma gener så äter jag människa också??

Ledde till epidemi

Epidemi ska vi associera till också. Det sprids som den helt naturliga icke-manipulerade och GMO-fria digerdöden.

Aminosyran L-tryptofan är ett kosttillskott som används av miljoner människor världen över, bland annat mot sömnlöshet. Detta skapade sjukdomar när det japanska företaget Showa Denko förändrade tillverkningsprocessen så att en bakterie genmanipulerats för att tillverka L-tryptofan. Men den genmanipulerade bakterien tillverkade, förutom L-tryptofan, även mycket giftiga ämnen och detta ledde till att preparatet gav upphov till en epidemi av ämnesomsättningssjukdomen EMS (Equine Metabolic Syndrome) där 37 människor avled och 1 500 människor drabbades av permanenta skador och ett okänt antal drabbades av andra skador.

Ja och vad hände sedan? Det verkade inte vara bra så man tog bort från marknaden. 

Additionally, the bacterial culture used to synthesize tryptophan was a strain of Bacillus amyloliquefaciens had been genetically engineeredto increase tryptophan production. Although the prior four generations of the genetically engineered strain had been used without incident, the fifth generation used for the contaminated batches was thought to be a possible source of the impurities that were detected. This has been misused to argue that the genetic engineering itself was the primary cause of the contamination, a stance that was heavily criticized for overlooking the other known non-GMO causes of contamination, as well as for its use by anti-GMO activists as a way to threaten the development of biotechnology with false information.[28] The reduction in the amount of activated carbon used and the introduction of the fifth generation Bacillus amyloliquefaciens strain were both associated with the development of EMS, but due to the high overlap of these changes, the precise independent contribution of each change could not be determined (although the bypass of the reverse-osmosis filtration for certain lots was determined to be not significantly associated with the contaminated lots of tryptophan).

Vad har detta med växtförädling att göra? Att man inte ska utforska, testa och utveckla eftersom man då riskerar att något går fel? Ingen medicinforskning alls ska göras? Inga försöka att utrota malaria eller denguefeber ska göras? Vi ska inte använda penicillin mer och inga mediciner eller ens mediciner som inte är mediciner (alternativa) då eftersom vi inte kan räkna ut konsekvenser. Vi ska vara försiktiga med forskning och universitet? 

Allvarliga problem för allergiker att vänta

Det förekommer också att genetiskt material från nötter och skaldjur introduceras i andra livsmedel. Många människor är allergiska mot just nötter och skaldjur. Och eftersom att man INTE behöver ange om en produkt är genmanipulerad kan man vänta allvarliga problem för allergiker.

► Läs också: ”Jag vill inte mata mina barn med bekämpningsmedel”

Jaha, allergier också. Allvarliga problem? Mata barn med bekämpningsmedel? Så GMO ÄR bekämpningsmedel nu? Nej, detta är bland det värsta jag läst nångång i ämnet.

Nya sjukdomar – och nya resistenta arter

Nehe, NU kommer finalen. Såja, en i taget.

De risker man tar med genmanipulation är bland annat rubbning av ekosystemet. 

Nej, riskerna är minimala och kan ej påvisas vara skadliga förutom för skadeinsekter möjligen. Vi rubbar ekosystem dagligen annars varje dag oavsett GMO m h a bilars avgaser, städers industrier, global uppvärmning mm.

Nya sjukdomar som sprids över artgränserna.

Nej, eller ja, när man blandar benmjöl med fodret kan sjukdomar spridas ja, men det har inget med GMO att göra. BSE är en högst naturligt förekommande sjukdom (omanipulerad) som kan spridas oavsett GMO. Och galna ko-sjukan är inte GMO, OBS!

Allergiframkallande ämnen i livsmedel, ökad användning av växtgifter.

Ja, vi är mer känsliga för allergier numera men det har knappast med GMO att göra. GMO medför MINSKAD mängd av växtgifter om man nu fick använda det fullt ut.

Risken är också att genmanipulerande organismer överför sin främmande gen till andra arter via korsbefruktning.

Ja, och helt vanlig och naturlig evolution fixar detta hela tiden helt naturligt och helt okontrollerbart till skillnad från GMO.

Det innebär att vi snart får växter och ogräs som också är resistenta mot bekämpningsmedel. Då kräver industrin nya bekämpningsmedel och mer genmanipulation för att rädda situationen. Dessa problem har dessutom redan dykt upp.

Dessa ”problem” är helt enkelt helt vanlig och naturlig evolution. Nej, industrin kräver inte nya bekämpningsmedel, däremot kanske man vill modifiera lite gener. Och det är väl snarare problem för tillverkarna eftersom vi konsumenter hela tiden vill ha billigare och bättre produkter i affärerna.

Sjukdomar bland grödor får större möjlighet att spridas när de till exempel innehåller gener som gör att de tål frost.

Nej… varför skulle dem det? Det är som att säga att man inte ska fördubbla sin odlaråker eftersom man då riskerar att öka både antalet skadeinsekter och antalet sjuka plantor. Eller att vi inte ska blir fler människor här på planeten eftersom vi då riskerar att öka antalet sjukdomar som sprids.

När en bakterie vid namn Klebsiella Plantieola genmanipulerades för att omvandla växtrester till etanol som bränsle inom jordbruket blev följden att ekologin i jorden förändrades och växterna dog av alkoholförgiftning eller andra sjukdomar. Den genmanipulerade växten slog ut, för växterna nödvändiga, mikroorganismer.

Ah, domedagsbakterien.. tur det finns kontroller, tester, forskning och globala myndigheter som kan se till att oönskade effekter inte når oss. Värre är det miljarder experiment som naturen själv gör varenda sekund helt okontrollerat utan översyn eller granskning. Vem vet när nästa spanska sjuka kommer eller vad nästa fästing har i sin mage eller vad nästa sallad har för sjukdomar med sig. Det oroar jag mig mer för förutom det faktum att vi här i västvärlden har blivit fullständigt förryckta i jakten på faror som inte finns medan vi blundar för de riktiga och verkliga hela tiden.

► Läs också: ”Miljöpartiet sviker sina väljare”

Sammanfattningen av det hela

Genmanipulation är ett jättelikt experiment med oförutsägbara följder.

Nej – det är nog snarare hela planeten som är det.

När de skadliga effekterna upptäcks är det redan försent att rätta till problemen.

Nej, inte en enda gång har det varit försent. Vi ska inte glömma de positiva effekterna att de övervägar med 10-potenser m a p ekonomi, kvalitet och utveckling/tillväxt. Hur många till ska behöva dö av malaria? Hur många fler barn ska svälta till döds?

Agera nu. Säg nej till genmanipulation.

Av Mia Hagenmalm, hälsorådgivare, kostbloggare, sångerska och världsmästare i kvinnlig barbershop

Källor:
”Genmanipulation” – av Bertil Wosk. Ladda ner hela foldern hos www.holistic.se

Fin källa, de säljer vitaminer, alternativmedicin och kurser. 

Kostdemokrati – Kraftig ökning av sjukligheten i USA sätts i samband med GMO-ogräsgift

En helt sjuk sida med ännu mer lögner och idiotier: ”Som helhet innebär resultatet att det finns starka indikationer på ett samband mellan «Roundup&GMO» och flera svåra kroniska sjukdomar inklusive högt blodtryck, diabetes, Alzheimer, senil demens, Parkinson, MS, Autism, inflammatorisk tarmsjukdom, tarminfektioner, grav njursjukdom, cancer i sköldkörtel, urinblåsa, bukspottskörtel och njure samt myeloisk leukemi.”

Nej, det finns idéer om det, inte starka indikationer. Jo, kanske om du häver en flaska Round-Up till frukost i ett par dar så lär du nog bli sjuk på något sätt. Det är nog nästan helt säkert.

På sidan skriver man i rött: Nedan ett diagram, en bild som säger mer än tusen ord:

sköldkörtelcancer-kurva

Samband är inte orsak, det borde vara något som varenda människa som gått ut skolan skulle känna till. Titta på denna graf nedan istället, tänk så det kan bli. Här ser man ju tydligt fakta. ELLER??

1WZ6h.png

och Studie: EPA-godkända GMO-insektsgifter dödar bin och förorenar hela livsmedelskedjan 

Samma kostdemokrati-sida med ännu mer lögner och fel.

Vetenskapsradion – Resistent skalbagge i genmodifierad majs

Ah, det är här som källan är. För det första står det i artikeln att det är variationen av bekämpningsmedel som kommer öka, inte mängden eller styrkan. Sedan står det även:

”Det bakteriegift som stoppats in i majsens arvsmassa dödar naturligt vissa insekter som majsrotsbaggen. Giftet som tillverkas i den modifierade majsväxten gör det möjligt att undvika, eller minska, användandet av kemiska insektsgifter. ”


Jordbruksverket – Riskvärdering av växtskadegörare

Ja, men va bra! Det är alldeles utmärkt att myndigheter och experter går in och värderar risker hela tiden och när de säger att att det inte finns några risker för närvarande ska vi vara trygga i det och inte hålla på med att skrämma upp folk med lögner, skräckpropaganda, konspirationsteorier och strunt.gmo_kronika_460x330.jpgSvD – Ogräsmedlet Roundup kan ge cancer

Ja, igen då, ”kan ge” är att man inte utesluter. Det är inte så att det ger cancer. I sjukt stora mängder som man aldrig kommer upp till ”kan” det ge cancer. Men riskerna är minimala jämfört med alla andra cancerrisker vi tyvärr dras med idag. Ett rymdskepp kan landa i min trädgård idag. Jag kan vinna 2 miljoner på Lotto i helgen.

Jag tänkte ta den där s k Faktarutan också men gör en bild av den istället.

Faktafel.png

Det sista argumentet/”faktan” är väl det som är knäckfrågan – rädslan för det okända tar sig utryck i olika typer av fantasi- och vaneföreställningar och det gäller att sprida osanna rykten om det man är rädd för mycket som möjligt och så ofta som möjligt. Bedrövligt. 😦Kategorier:GMO, Samhällsutveckling, Skolan och lärande, Skrämselpropaganda

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: