Alternativa melodifestivalen 2018

 

Tänk att så en stor del av Sveriges musikliv inte når ens en promille av mello-tittarnas utbud. Det är förfärligt. Så om du inte gillar Fuldans eller ”On my banana” eller han som inte ens kan sjunga en vers utan toner… se och lyssna här istället.

Vi börjar i Göteborg med Horisont: ”Formed in 2006, Horisont have spent close to a decade kicking ass, taking names and establishing themselves at the forefront of the Scandinavian retro rock revival (see also Witchcraft, Graveyard etc), injecting their sound with early-Status Quo-styled boogie blues, prog complexities, NWOBHM swagger and fire-spitting choruses set to scorch the eyebrows of the first ten rows. This is music made without irony, unafraid to acknowledge an allegiance to past greats such as Deep Purple, Black Sabbath, Cactus, Thin Lizzy, the aforementioned Yes and Judas Priest.”

1. Horisont – Electrical

2. Vånna inget – Allvar.

Med rötter i Malmö och djupaste Småland. Denna knockout slår det mesta.

3. Dundertåget – Sick och brinn

The album which displayed influences from both American blues rock bands such as ZZ Top and The Rolling Stones as well as Swedish prog bands[2] was well received by critics[2] and earned a Grammis nomination for ”Best Rock act of the year”.

4. Märvel – The hills have eyes

Låt nr 4, Linköpingsbandet Märvel slår knockout med denna sommarplåga, t o m barn visslar till den trots att det är rock:

5. Avantgardet – Horsepundarpop

Avantgardet från Nybro, Småland gör det som Lundell slutat med.

6. Slangbella – Någonstans i Oskarshamn

Tänk att vakna upp i Oskarshamn, Småland igen alltså! Slangbella framför den enorma succén Någonstans i Oskarshamn.

 

PAUS: PAUSUNDERHÅLLNING MED PAUS

Det är paus alltså nu. Jag är inte bitter. 🙂

Och lite reklam också.

Nu fortsätter det.

7. Hällas – Star rider

När allt känns bara besvärligt. Varför inte längta till framtiden, rymden… och se till att det händer att vi kommer dit? Eller bara skriver en låt, eller en bok.. Jönköping/Linköping – adventure rock. Jag bara älskar det, det är lite Wishbone Ash.

8. Spiders – Shake Electric

Från Göteborg, och detta låter exakt som Shocking Blue (Skicka ett vykort älskling/Send me a postcard darling) älskarrrr’t!

 

9. Skraeckoedlan – Pärlor

Från Norrköping, och vad säger man.. episka videoverk som matchar musiken. Deras ”El monstro” borde nå en global publik!

 

10. Västerbron – Jag nominerar mig själv

Lika självklar som titeln på låten. Energin, medvetenheten, kritiken… wow.  Kepsen av. Bock, nig och wave. Stockholmskt skrammel på skånska.

 

Detta var årets kandidater, du väljer DIN vinnare. Man kan inte tävla i musik, men väl tävla i att lyssna på massor av musik. För in i *retro*… #mello är inte på riktigt varken seriöst eller underhållande ändå tvingas vi att genomlida det år efter år. Så ta en annan resa, lyssna på Alternativa Medlodifestivalen 2018 (sök på Spotify) – dela med dig av dina favoriter!Kategorier:Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: