Göran Hägglund (kd) gör det ok att vara okunnig och feg

Jag vet inte var jag ska börja egentligen, det är en enda röra. Det finns ingen ände. Nu kliver (kd) in och visar med all tydlighet var man står. Man står på ”de som inte orkar tänka”:s sida, man gör det legitimt att vara orolig och man fiskar efter (sd)-väljare. Men beror det på valfläsk, okunskap, rädsla eller ren och skär brist på sympati? Eller ser vi återigen det oändligt trötta och obefintliga ledarskapet?

Liberty

När man hellre ser problem än möjligheter

Denna debattartikel av Göran Hägglund (kd) är vad jag vill skriva om. Det är så här, enligt min världsbild: rasism, ojämlikhet, förtryck, orättvisor, hat mot andra, diskriminering mm är något vi ska undvika eftersom historien har visat att det inte är något bra. Att passivt inte göra något åt det är, enligt min mening, nästan minst lika illa – alla har idag möjligheten att kommunicera globalt, när som helst och på många olika sätt. Det finns inga ursäkter. Speciellt inte för en politiker som ska representera hundratusentals väljare. Alla är nog med på vad vi ska undvika, utom möjligen de som röstar på (sd) då – de har en egen lite speciell agenda. Den feges och okunskapens väg är ingen bra väg att ta om man vill ha ett samhälle som är värt att vårda i framtiden. Det är bättre att se till att folk får möjligheter att ”bygga landet” än att tro att de ska rasera det p g a ”alla kostnader”. Att investera i människors framtid är inte kostnader – det är säkra investeringar!

Vi behöver skala upp verksamheten – inte skära ner

Göran Hägglund är orolig för debattklimatet och att asylrätten ska försvinna eftersom vi inte tar debatten. Om vi inte ger efter för okunskapen och rädslan (”trettonprocentstrycket”) så riskerar vi att det blir etter värre. Göran Hägglund låter som SJ dessvärre. Om det börjar blåsa eller kommer för mycket löv så är det bäst att dra ner på antalet tåg och avgångar. Annars riskerar man ju förseningar och fel i informationen till passagerarna eftersom tåget riskerar att bli sena. Kanske är det bäst att inte köra tåg alls då när det börjar snöstorma? Då blir det ju optimalt för SJ, ju!

Det är här är en ny ganska usel och sjuklig trend vill jag säga. Så fort en motgång kommer är det bäst att retirera, att se över sitt hus liksom och hoppas det blåser förbi. Så resonerar man om man bott i samma hus i 40-50 år, odlat samma jord i 200 år, man resonerar inte så om man är 20-25 år gammal och är ny och vill bygga nytt. Då, med ungt sinne, tar man utmaningarna, då skalar man upp verksamheten, då finns inga hinder, då anpassar man sig – då hindrar inte vare sig ormar, torka, indianer, svält etc, då ska man västerut till framtiden! Jag blir sjukt störd över att Sverige leds av några gamla och trötta administratörer som inte bryr sig varken om Sverige eller om framtiden utan bara ser till sin egen lön, sitt egna jobb och nästa mandatperiod.

Med ett ungt sinne sätter man in EXTRA resurser för att se till att hålla spåren rena och man sätter in EXTRA-tåg för att man vet att inte bilar kommer fram och inte bussar heller – då visar man stabilitet, robusthet och motståndskraft. Man växlar upp verksamheten eftersom man inser att det står folk vid perrongen utan boende och att det skapar en massa onödiga problem för resenärerna, i verkligheten. Göran Hägglund, man tillsätter resurser för att kunna hjälpa fler. Man ser inte snöstormen som en kostnad. Man nyttjar istället det kapital som är som mycket mer värt än alla pengar i världen – humant kapital. Man kikar in i sin egna lilla låda med små värderingar och skalar upp dem till att vara fyrtorn, ledstjärnor och man visar på LEDARSKAP när kunskapen inte räcker till. Det ÄR ingen kostnad att ta emot flyktingar, invandrare etc – det är en investering, och kommer alltid att vara i alla samhällen i alla tider. Eller har vi glömt nått, nu?

Hur var det med frihetsgudinnan?

Jag citerar från debacle-artikel och påminner om Göran Hägglunds rädsla, brist på ledarskap och okunskap när han är orolig över (sd):s framgångar:

Är Sverige vaccinerat mot en sådan utveckling? Kan inte det som händer i våra grannländer också hända här? Är det självklart att vi aldrig kommer att se riksdagsbeslut om inskränkningar i asylrätten? Jag tror inte att det finns något sådant vaccin. Vi ser röstsiffrorna. Vi läser mejlen som strömmar in. Vi hör hur det pratas runt fikaborden.

Är de onda, de som röstar och mejlar och pratar? Nej, jag tror att många är högst vanliga och anständiga medborgare. De är oroliga. De tycker inte att politiken ger svar på de samhällsproblem som de möter i sin vardag.

Så därför ska vi sänka ambitionen lite? Det är nog med utlänningar på gatorna nu. De kostar för mycket. Vi har inte råd med att husera hela mänskligheten. Invandringen kostar för mycket. Ett nytt vaccin blir för dyrt? Eller!? Om politikerna skulle ge svar på tal så skulle väl man prata om solidaritet och medmänsklighet och visa vägen! Visa på att Sverige har klarat alla möjliga kriser i alla år och hela tiden stått för att vara neutral och erbjuda både frihet, tak över huvet, jobb och en chans till ett nytt liv!

En politikers ansvar bör väl vara att leda – FÖR GUDS SKULL!

En unken misstro mot utsatta medmänniskor

Göran Hägglund skriver och läs noga nu. Jag lovar, (kd) har haft ett par tre personer som granskat text och godkänt:

Jag tror att de allra flesta nyanlända kan och vill arbeta. Men även nyanlända påverkas av ekonomiska incitament. Om bidragen är för höga och möjliga arbetsinkomster för låga kommer det att bli mindre arbete utfört.

Göran använder utrycket ”jag tror” och ”de allra flesta”, inte ”jag är övertygad”, inte ”det är min fasta övertygelse som kristen”, det står inte ”alla” utan ”jag tror de allra flesta” – det är enligt matematisk logik åtminstone över 50%. Det är nått annat än att ”veta” och ha en sund människosyn, det. I min värld betyder det att Göran Hägglund har en smygrasistisk förutfattad mening om att nästan de flesta ”nyanlända” är lata och kommer hit för att roffa åt sig bidrag och stå vid bankomaterna hela dagarna, typ. Så ska man vinna röster till Alliansen. Så gör man rädslan och oron legitim – det är ok nu att misstro ”dom där”.

Var är nybyggarandan?

Resonerade man så i Amerika när landet skulle byggas? När utvandrarnas Karl-Oskar kom till Amerika så VET jag att de ville vad varje människa innerst inne vill – att göra rätt för sig och att få leva ett liv fritt från krig, orättvisor, hat, rädsla och frihet från diskriminering – precis som vi ”fina vita nordiska” människor har fått göra i hundratals år. Att ta hand om nyanlända är ingen ekonomisk fråga för ett av världens rikaste länder, det är en ledarskapsfråga och det handlar om att SKALA UPP och effektivisera och jobba med dem som kommer hit med omtanke, medmänsklighet och det handlar om att läka sår – jag lovar, de brinner av lust att få börja sina liv och inte sitta i nån sorts karantän i väntan på att våra byråkratiska kvarnar ska mala. Ge MER pengar till att öka deras möjligheter! Det är inte nyanländas ovilja att arbeta (och se till att våra pensionärer har en trygghet) problemet sitter, Göran Hägglund. Det är inte där problemet och huvudvärken finns. Huvudvärken sitter i att ni (kd) saknar mod och har tappat hela er värdegrund och riktning. Ni saknar varje form av ledarskap och saknar kompetens att ens förstå er egen okunskap. En omöjlig ekvation, rent ut sagt.

Ta gärna debatten med (sd), men gör det med övertygelse, kunskap, mod och med empati – sånt säljer bättre än feghet, okunskap och brist på handlingskraft! Tänk… om ändå PR-firman ändrat lite från ”minskar kostnaderna för invandringen” till ”öka vinsterna med nybyggarna”.

Om man inte ens lyckas förmedla unsen ens av ett kristet budskap – vilken roll och vilket existensberättigande har (kd) egentligen? Men grattis gamla Sverige, nu har ni ett alternativ till (sd)-rasisterna i Alliansen. Det är ok att vara feg och okunnig nu. Kategorier:debatt, förändringsledning, invandring, ledarskap, perspektiv, Samhällsutveckling, svensk politik

2 svar

  1. Och SD jublar över detta sällsynt korkade utspel från Kristdemokraterna. Göran Hägglund bör lämna in sin avskedsansökan bums.

    • Ja.. Lyssnade på Anders Borg idag och han uttryckte det väldigt tydligt och bra – invandringen och mångfald är något bra och nödvändigt. Sedan kan man förbättra arbetslinjen etc och diskutera HUR man får in folk (överlag) i samhället – det är en helt annan debatt och den är mkt mer konstruktiv än att börja med att konstatera att vi har ”problem” och ”kostnader” – det är att gå (sd):s ärenden.
      http://t.sr.se/13mMWu0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: