10 galna idéer från framtiden del 1 (2)

Fastnade för denna och lovade mig själv att svara snabbt. Tjuvkika inte ordentligt utan försök göra övningen själv – alltså kom på 10 crazy idéer, uppfinningar som minst 1 miljon människor skulle ha nytta av. I del 2 ska jag tänka till lite.

20130218-232301.jpg

  1. Vertikala ladugårdar – gör om miljonprogrammens förvaringslådor till djurbostäder – hållbart, inga utsläpp, energieffektivt och noll transporter med slakteriet i bottenvåningen och godstransporten via tunnelbanan. Släpp ut de boende på landsbygden istället och lär dem bygga hus.
  2. Rörposttransporter – från villaförortens tvättstuga kliver jag in i ett stort rör, stänger luckan och väljer sedan vart jag vill åka. Sedan sugs jag till resecentrum och växlas sedan vidare till t ex jobbet. Det går blixtsnabbt och utan skump. Inga ytterkläder, ingen skottning, inga utsläpp och minimal risk att bli influensasmittad.
  3. Vatten och två dl pulver som är i princip gratis – bara att hälla i tanken och köra vidare. Noll utsläpp och gratis bränsle.
  4. Spelplats för lärande – när man kliver in lärcentrum får man registrera sig och genomföra en enkel tutorial – sedan är man igång och man kan inte spela klart eftersom nya Levels hela tiden skapas av alla spelare. Uppdrag i samhället syftar till lärande och utveckling samt att nätverka med likasinnade och läras av okända.
  5. Det hemliga paradiset – vid varje fängelsedom dras en lott i ett lotteri där var fjärde i hemlighet vinner. Och i stället för fängelse så får fången världens tur och stöd. Fången får oväntade besök, inspiration, massage, och allt den vill ha (inom gränser) och blir behandlad som en kung – bara så där utan anledning.
  6. Den enda fjärrkontrollen – en utopi men ändå – bort med alla fjärrkontroller (alla), via ett centralt register registeras alla prylars remote wifi-interface och sedan hämtas infon av din App som därefter kan styra din apparat, din hem, allt.
  7. Lunchsprutan – matfixeringen är av ondo. Istället går man till speciella utskänkningsställen där man talar om hur många kalorier man vill ha och sedan trycks den perfekt nyttiga maten ner i matstrupen på ca 2 sekunder mha en stor spruta helt utan obehag. Sedan sätter eller lägger man sig och får vald massage i 20 minuter. Verklighet 2014 och kallas då för Smoothie-lunch.
  8. Den digitala butlern – alla ärenden som kommunen, företag, skolor, föreningar, räkningar mm hamnar i ditt egna ärendehanteringssystem – du går igenom listan dagligen och svarar, betalar etc med ett klick. Vissa ärenden som återkommande betalningar kan du välja att godkänna i förväg.
  9. Tvättväggen glöm tvättmaskiner, tork och vikningar och strykningar. Släng in t-shirten, strumporna eller kalsongerna i ett hål i väggen bara. Genom att tagga kläderna med tvättinstruktioner (chip istället för tvättlapp), vad de är och vart de ska i huset tvättas de kemiskt utan vatten, sedan plattas de till, rullas ihop och skickas till rätt garderob via ett rörsystem i huset. Funkar skitbra i lägenhetskomplex såväl som i villor.
  10. Det växande huset – genom olika typer av nanorobotar så kan hållbara hus byggas upp genom att ta näring och byggmaterial från jorden. Och sedan kan man styra hastigheten på tillväxt efter hand. Man kan inte flytta runt konstruktioner efteråt utan man väljer en maximal byggnad som nanorobotarna programmeras för – inga material- eller byggkostnader.

Pust, ska verkligen klura lite och analysera listan kritiskt inför del 2 för få till innovationshöjden. Just nu är huvet tomt! 🙂Kategorier:framtiden, innovation, Livet

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: