Rösta om, rösta rätt – för Sveriges skull

Ok, det är bra nu. Vi vet att ni finns, ni som röstar på (sd) och tror på deras s k argument, överdrifter, retorik, vilseledningar, dimridåer och vinklingar. Jag förstår att man kan tycka och tänka vissa saker. Jag förstår verkligen, MEN (sd):s väg är fel väg att gå, det är något som ni 13% måste förstå. Ni vill inte följa med dem när de trampar på gatorna i sina fina låtsaskostymer i en imaginär framtid – jag lovar. Deras Sverige är inte det Sverige du levt i hela ditt liv, det är ett helt annat. Jag lovar, det finns bättre sätt att utveckla vårt land och dess identitet.

Tack Max Gustafson för denna:

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/360/31125241/files/2014/12/img_0765.jpg

Oavsett hur mycket (sd) målar över så växer obehaget – alla ni som röstat på (sd) behöver förstå vad ni ger er in på och vilka effekterna blir om de får fortsätta. Det handlar inte om att begränsa invandringen längre och istället satsa på äldrevård, utan om att t ex som i det här fallet smyga in anti-demokratiska formuleringar som direkt påverkar t ex små barn i skolan. Och när man krafsar lite på innehållet inser man att förslagen inte ens är genomtänkta, inte ens är logiska utan bara baserade på åsikter, okunskap, brist på medkänsla och en mycket tydlig plan på att förtrycka folkgrupper från andra länder.

Förslag om godkännande av diskriminering i skolorna

I detta förslag till förändringar i läroplanen för förskolor ska man ha en förståelse i läroplanen för att man kan ha en ”politisk övertygelse” som t ex innebär att det ska vara OK att vara rasist och inte bli diskriminerad för det. Här är originaltext:

Förskolan ska uppmuntra och stärka barnens medkänsla och inlevelse i andra män­niskors situation. Verksamheten ska präglas av omsorg om individens välbefinnande och utveckling. Inget barn ska i förskolan utsättas för diskriminering på grund av kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning hos någon an­hörig eller funktionsnedsättning eller för annan kränkande behandling.

(sd) föreslår att styckets tredje mening byts ut, vilket ger ett stycke som lyder på följande sätt:

Förskolan ska uppmuntra och stärka barnens medkänsla och inlevelse i andra män­niskors situation. Verksamheten ska präglas av omsorg om individens välbefinnande och utveckling. Inget barn ska i förskolan utsättas för diskriminering på grund av kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, politisk övertygelse eller sexuell läggning hos någon anhörig eller för annan kränkande behandling.

Man ska alltså kunna ha en politisk övertygelse/åsikt om att en förälders barn är mindre värt än någon annans barn – det ska respekteras av alla (i demokratisk anda, då). Har man en politisk åsikt om att alla funktionshindrade pensionärer bör fråntas sina bidrag ska man t ex inte bli diskriminerad eller kränkt för att ha den övertygelsen. Om man har en politisk åsikt om att män är mer värda än kvinnor ska man inte bli diskriminerad för det, om man tycker att homosexuella eller romer är en belastning för samhället ska man ha rätt att utrycka detta i tal, i skrift, på gator och torg – och den som säger emot blir därmed diskriminerande. Det ska vara tillåtet att bortse från lagen om diskriminering.

Förslag om borttagning av diskrimineringslagen

Kan jag bli tydligare? Lagen reglerar diskriminering som har samband med

  • etnisk tillhörighet
  • funktionshinder
  • kön
  • sexuell läggning
  • religion och annan trosuppfattning

Men nu alltså ska vi ändra lagen (smyg in det i olika styrdokument först, bara – det är ingen som märker) till att inbegripa även ”politisk övertygelse”, vilken som helst tydligen. Om man tycker att invandrare är jordens avskum ska man få tycka det utan att bli särbehandlad. Trakasserier av invandrare blir därmed ok. ”Trakasserier är kränkande beteenden som har samband med etnicitet eller religion. Det kan handla om nedsättande ord, förlöjligande, rasistiska bilder, märken eller klotter.” Vi medkännande människor som är mer inriktade på ett mångkulturellt samhälle och en global framtid för alla människor på jorden ska då även kunna fällas för diskriminering om vi förlöjligar (sd) eller kränker en rasist genom att t ex påtala att de ÄR just rasister, då ska vi kunna fällas för att vi diskriminerar. Hela detta inlägg kan upplevas som kränkande för en (sd):röstande och därmed är jag diskriminerande. Sån är (sd):s logik, sån är deras plan, steg för steg vill man urholka begrepp som solidaritet, medmänsklighet och medkänsla för dem som har det svårt och är utsatta. Barn som kommer från krig och är t ex tre år gamla ska inte få något stöd i förskolan att lära sig prata, tänka och utveckla sitt modersmål – och betänk, språk är det som är helt avgörande för hur individer utvecklas. Att kunna tänka, kommunicera och utrycka oss i ord är väl något som vi borde satsa ordentligt på speciellt i dessa tider!

Jag blir så illa berörd och vill bara vädja till er som röstar på (sd). Ni vet inte vad ni röstar på, de är inte rumsrena (även om ni är det), de värnar inte om Sverige och dess framtid (även om ni gör det), de anser inte att människor har lika värde (även om ni gör det), de vill lösa konflikter med järnrör och våld (även om inte ni vill det), de skiter fullständigt i om du är handikappad, gammal eller ”svensk”, de vill bara ha din röst så att de kan fortsätta med sin politiska nationalromantiska agenda – men bara så du vet, är du en liten ”belastning” för samhället är du det 100%, även om du upplever dig som 100% svensk eller 100% kurd. När det börjar blåsa ÄR det såna som Björn Söder som kommer avgöra om du ÄR svensk eller inte – oavsett om du egentligen bara är människa i grund och botten.

Låt (sd) tyna bort men vi borde ta tag i vår egen okunskap

Sverige är Sverige just pga vår mångfald och vår förmåga att ta ansvar för dem som har det sämre ställt än vi. Sverige är ett land som formats av anpassning och samförstånd, som har levt i fred i över två hundra år nu. När den 32-årige soldaten Berndt Storm dödades i slaget vid norska Kjölbergsbro på eftermiddagen den 14 augusti 1814 gick det inte att föreställa sig att han skulle bli den siste svenske soldaten att stupa i ett svenskt krig på 200 år. Men där är vi nu, det är det som är Sverige. Här lever i samklang med omgivningen, här respekterar vi varandra, här söker vi förståelse, utvecklar empati, utvecklar vi rättvise- och jämlikhetsfrågor. Här ska hela jordens centrum vara för utveckling av demokrati och medmänsklighet. Här vill jag att centrum för hela planetens framtid ska förläggas, här vill jag att alla ska få en fristad – här ska fred råda. Vi ska vara världsmästare i värderingar, en modell för människans utveckling – DET skulle jag vilja vara stolt över. Istället skäms jag. Istället skäms jag för de som röstat för precis raka motsatsen av ren okunskap. Har du en minsta rädsla för muslimer, snälla se denna – denna film är en dialog mellan två typiska journalister och en klok herre.

http://m.youtube.com/watch?v=h5tc48iaki0

Det är kanske vår egen okunskap vi ska vara rädda för – jag vädjar, låt (sd) bli en parentes i historien och låt oss alla bli klokare och föra en sundare debatt kring Sverige i ett globalt sammanhang med fokus på framtiden – och inte fokusera på hur det var förr och hur vi skulle kunna åka en kulturell tidsmaskin bakåt i tiden. Den enda tiden som finns att påverka är den nu och i framtiden! Sunt förnuft stavas inte (sd)!

Rösta om nu, rösta rätt på vilka som helst utom (sd) – de är en inskränkt återvändsgränd som står för onda krafter som vill motverka allt vi kämpat för sedan åtminstone slutet av andra världskriget. Ta eget ansvar och lägg inte över det i knät på personer som är s k f d nazister, rasister – de tänker inte som du, jag lovar. De tänker inte alls ibland utan agerar bara utifrån instinkt och felaktiga förutfattade meningar.Kategorier:Samhällsutveckling, svensk politik

1 svar

Trackbacks

  1. 5 korkade argument från (sd):are | Christer Hellbergs På spåret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: