Det är ungdomarnas fel

Tidningsresultaten sjunker som en sten. Allt färre prenumererar och annonsmarknaden minskar. Vem är ansvarig? Är det curlingföräldrarnas fel eller är den okunskapen hos ungdomarna det beror på?

20140221-082505.jpg

Ja, innan jag fortsätter resonemanget så ÄR ju detta ett skämt för att belysa den korkade skoldebatten, där det mesta är antingen barnens eller deras föräldrars fel. Det handlar givetvis om globaliseringen den nya tiden. Tillbaka till pajkastandet.

Det är ju inte så konstigt att tidningsstatistiken ser ut som den gör när skolan ser ut som den gör. Med sjunkande resultat där och när unga knappt kan läsa är det inte så konstigt att ingen köper tidningar längre. De unga sitter väl och spelar Angry Birds hela dagarna istället. Hur ska det gå för Sverige med en sån här ungdom?

Vi, i osociala media föreslår därför följande:


  1. Staten måste skjuta till mer pengar till tidningarna

  2. Journalisternas status måste höjas

  3. Fler tidningar både på vardagar och helger ger mer försäljning

  4. Internettidningarna måste begränsas, de stör distributionen

  5. Skolor mm måste aktivt verka för att tidningsläsandet ska öka, kanske tidningsläxor skulle höja läsförståelse och rädda skolan?

Den generation som växer upp nu måste skärpa sig. Hur går det med allmänbildningen? Hur går det med värdegrunden om inte alla har samma bild av verkligheten? Vi måste vända denna utveckling att införa kraftfulla åtgärder NU.

Jag skulle kunna hjälpa tidningarna till att evolvera och klara krisen och se till att de får en helt ny skjuts in i framtiden, men just nu är jag engagerad i skolfrågor istället så jag har ingen lust just nu. Men kontakta mig gärna om du jobbar på en tidning och vill rädda branschen – jag har lösningen!Kategorier:framtiden, Globaliseringen, Samhällsutveckling, skolan

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: