Tråkigt kan du ha själv, gubbe!

Ibland är det bra debattartiklar som provocerar, men denna är en i raden av feltolkningar, desinformation och rent ut sagt skitsnack kring våra barn och ungdomar. Nu är det föräldrarnas ansvar att vända skolan, inte politikerna, inte lärarna, inte rektorerna inte skolan utan föräldrarna. Såna som jag då.

Jag ska börja med ett citat från artikeln:

”Skolan har inte en chans om föräldrarna låter hemmen vara ett nöjesfält och firar helgerna med TV4. Barn ska göra läxor, gå skogspromenader, besöka tekniska muséet, läsa böcker och lära sig att ha tråkigt.”

Tro f-n det. Vi kanske behöver anpassa skolan till 2014? Eller ännu hellre till 2024. Och tänka sig, barn gör redan de förbannade läxorna till leda, är ute i skog och mark, spelar, fotboll, går på gympa, går på dans, rider häst, spelar pingis, spelar handboll, lär sig språk, cyklar, skejtar, hoppar studsmatta, spelar hockey, går på teater, åker till djurparker, har hemkunskap i skogen, åker på vinter- och sommarsemestrar, har iPads, smartphones, åker alla berg- och dalbanor som finns, har datorer, spel, träffar hela tiden kompisar, åker till Bodaborg, har kalas på flygvapenmuseum, länsmuséet, kollar på elitseriehockey, elitseriefotboll, åker till Legoland, London, Leos lekland och sedan nån timme om dan sitter de och glor på dum-TV. Sitta och ha tråkigt kan du göra själv, gubbstrutt.

Jag som förälder tänker se till att både jag har roligt på jobbet och barnen har roligt – det är då man utvecklas effektivast nämligen. Det är då man orkar jobba hårdast. Det är då man finner syfte och mening med ansträngningar, nämligen.

Hela artikeln är fördummande, generaliserande och består av felaktiga förutfattade populistiska intentioner som man ska akta sig för att anamma. Nu är det mitt ansvar att se till att mina barn har tråkigt? Nej, tack. Jag föredrar att jobba för att förändra skolan istället till något bra, vettigt, meningsfyllt och utvecklande för varenda individ. Och jo, unga spenderar mellan 4-8 timmar varje dag i skolan med att ha tråkigt – med undantag för rast, lunch, och säkert 1-2 intressanta ämnen för eleven just vid tillfället. Tråkighetsträningen måste upphöra NU, den är förödande för lärandet i längden.

20140626-211200-76320814.jpg

Ju längre man går i skolan ju tråkigare blir den p g a ens egna intressen är så mycket roligare och vettigare eftersom dessa givetvis odlas snabbare på fritiden där hela världen erbjuds. Kolla denna undersökning som SKL gjort, kolla E2:

20140626-215404-78844817.jpg

Jag tycker den säger allt. Övriga frågor är oroväckande också, OCH totalt sett är det mycket grönt. Det tycker vissa är ett tecken på att skolan funkar. Tyvärr är det inte så. Det är inte statistik vi jobbar med utan blivande vuxna människor som måste få en chans att bli en del av samhället.

Total aningslöshet verkar vara rådande i denna uråldriga maktkampanj – gamla unkna, trötta äldre (i sinnet) kvinnor och män som förfasas över en värld som förändras till det bättre, och dessa hänger inte riktigt med.Kategorier:Samhällsutveckling, skolan, Skolan och lärande

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: