Framtiden är den enda tid vi har kvar – det var inte bättre förr

En del tror verkligen att det var bättre förr – det kan ju vara så i specifika fall, men det spelar ingen roll oavsett.

20131009-235318.jpg

Om man själv peakade vid 23 och tyckte det var lätt att hålla vikten t ex är ju det en sak när man 45 år gammal gnäller över vikten – det var bättre förr. Men det handlar ju om att världen förändrats och att man slutat anpassa sig. Att då dra slutsatsen att det var bättre förr håller inte. Det går ju inte att tvinga kroppen/systemet att gå tillbaka 20-30 år i tiden och sedan vänta på magin!

Planeten mådde bättre förr


Asien och speciellt Kina var mycket sämre förr – det levde vi gott på och hade pengar i massor. Sedan hände nått, alla varv la ner och en del skeppades t o m till Kina. Facit lade ner och japaner tog över den digitala åldern. Sedan kom bilindustrins fall och den begynnande datatekniken. Fler och fler började tillverka sånt som bara vi i väst kunde tack vare den Heliga kunskap. Ja, på så vis var det ju bättre förr. Men nu är det som är och vi kan liksom inte kräva tillbaka varven. Om vi inte vill byta levnadsstil med dem i Sudan eller Etiopien, förstås. Med den levnadskostnaden och vår enorma kunskap skulle vi kunna få vilket u-land som helst på fötter. Varsågoda!

Brunnen vi pumpade ur var bättre förr


Ja, och brunnen blir sämre och sämre för varje år hur mycket vi än oljar pumpen – det gäller att hitta nya vattenflöden och bygga nya brunnar och pumpar. Och om det var solsken igår och regn idag så var det väl bättre igår – men det spelar ju ingen roll för hur det blir imorgon! Och gravitationen påverkade mig mindre förr, men det hör ju inte liksom hit!
För att inte tala om skolan, hur bra den var förr. Då satt man tyst i bänkarna och lyssnade med stora öron. Då visade man respekt för auktoriteter, minsann. Och skolans arbetsmiljö var verkligen bättre förr och hör sen.
Suck, men det spelar ju ingen roll nu.

Framtiden, den enda tid vi har kvar


Vi behöver tänka framåt och på framtiden – vi behöver tänka på våra barn inte på oss själva vuxna och vår arbetssituation och definitivt inte på vår egoistiska ålderdom – det är inte rimligt. Om systemet skapat en arbetssituation ska vi ändra systemet inte arbetssituationen. Om vi glömmer hur förträffligt det var förr och glömmer den ständiga fokusen på att lösa dagens problem kanske vi kan titta på vilka möjligheter det finns nu och i framtiden istället. Och kanske kan vi bygga bort dagens problem automatiskt genom att reflektera över helheten och ändra tankemodell bara. Istället för att vara stressad av kaos, förvirring, osäkerhet, oreda, en plan som inte håller etc kan vi njuta av upptäckarglädje, kreativitet, frihet och planering i realtid – bara så där.

Jag vet inte om jag når fram men det var inte bättre förr – det var bara det.Kategorier:framtiden, frihet, Samhällsutveckling, skolan, Skolan och lärande

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: