Vi måste kunna bättre!

Jag tror på marknadens krafter, det är inte det. Däremot tror jag inte på att världen ska styras av skurkar och banditer som ser till sina egna intressen främst. I finansvärlden pågår en enorm svindel just nu – så är det, men vi blundar liksom. Regeringar, banker och vi själva ser till att skuldsättningen ökar och detta leder till och ÄR en ohållbar utveckling. Härom veckan ansökte Detroit om konkurs. Det är skurkar och banditer, inkompetens och inbyggt systemfel som ligger bakom. Det borde räcka nu. Det är nog nu. Jag har fått nog. Jag läser Kristian Gidlunds artikel och får energi.
Vi måste stå upp och kunna bättre – vi måste skapa vår framtid med nya meriter!

Nu har de förhandlingar som ledde till att irländska banken Anglo Irish fick en s k bail-out på €7bn (63 miljarder SEK) år 2008 avslöjats. Summan angavs för att centralbanken skulle nappa och var bara en liten del av vad man egentligen behövde. I ett samtal mellan två höga chefer på banken avslöjas den otroligt arroganta attityden och kulturen inom bankvärlden.

20130725-084806.jpg

”Mr Fitzgerald asks Mr Bowe how they had arrived at the €7bn figure for the Central Bank. Incredibly, Mr Bowe laughs and replies: ”As Drummer (CEO David Drumm) would say, picked it out of my arse.”

In the recording, the two men are heard laughing when Mr Bowe reveals that Anglo had no realistic prospect of re-paying the envisaged €7bn loan.

The Director of Treasury revealed: ”We gave (Central Bank) a term sheet and we put a pro-note facility together and we said that’s what we need. And that kind of sobered up everybody pretty quickly … and (mimicking), ‘Jesus oh, oh … you have certainly focused our minds’.”

Mr Fitzgerald asks if the €7bn is a term loan. The two men laugh when Mr Bowe replies: ”This is €7bn bridging. So you know, it is bridged until we can pay you back … which is never!”

Mr Fitzgerald says: ”Yeah, yeah and that’s in the pro-note … that’s in the terms and conditions?”

Mr Bowe replies: (laughing) ”That’s right, so under the terms and conditions that say ‘repayment’, we say ‘no’.”

Mr Fitzgerald adds: ”None … just none. Non-applicable. Okay and what did he (official) say? ‘I need a change of underwear?'”

Lyssna på telefonsamtalet, det är mycket upplysande. Jag fattar ju att det har skitit sig och vad ska man göra? Hur skulle ett ”hederligt” samtal ha låtit?
http://www.independent.ie/business/irish/tapes-that-reveal-what-really-led-to-national-collapse-29366839.html

Men dessa herrar sitter fortfarande kvar på sina poster och lurar fortfarande omvärlden på pengar – det kallas för ”controlled fraud”. Ett systematiskt sätt att bedriva ”tillväxt”. En tillväxt som inte funkar – det är dags att lämna över nu herrar. Mitt förtroende för er är borta för länge sedan.

I Peak Prosperity’s utmärkta podcast Featured voices intervjuar Chris Martenson Bill Black om det hela:
”So yes, we have been running a system under which the fraudsters get incredibly wealthy. And now they get incredibly wealthy and they do not even get prosecuted. And if there is a civil case – actually, they get the worst of all worlds. It sounds large for propaganda purposes, but all of us in finance know it is trivial. It is often literally a week of income, where their income is massively increased by the frauds. The statistics show that there has been a general withdrawal of less sophisticated investors, in particular, from the marketplaces — and it’s because people do not trust the markets anymore.”

Kvar blir skurkar och banditer och ingen vågar sätta dit dem för att alla är insyltade. Och dessa styr världen. Anglo-Irish upplöstes och övergick till en nationell bank. Många avgick, pensionerades eller bytte bara jobb och INGEN åtalades. Vi måste kunna bättre och se till att skicka bättre signaler till unga, vi måste få till en ändring!

Enl Wiki

”By August 2011 total funding for the six banks by the ECB and the Irish Central Bank came to about €150 billion; the largest of the six, Bank of Ireland, then had a market capitalisation of just €2.86 billion.[48]

In April 2012, it was reported that the Irish government had paid one and a half billion euro to unsecured bank bondholders.[49] An additional €1 billion payment was made in October of the same year.[50]”

Listan på bank-kriser kan göras lång, år efter år, i alla tider har välförsedda herrar sett till att bli mer och mer välförsedda genom att låna ut pengar de inte har och sedan när bubblan spricker är det andra som får betala.

Folk duperas av media och fokus hamnar på fel saker. Jag har publicerat en lista på olika typer av fakta förr. Media dribblar med siffror, miljarder dollar, kronor och euro hit och dit, men det är svårt att få en överblick. Vad kostar allt i relation till varandra? Kan vi skaffa oss en sundare syn på kostnader kanske vi kan fokusera på att kritisera rätt saker?

De flesta av dessa siffror är 1-3 år gamla men stämmer i stort:

375 miljarder nödlån Grekland

17 miljarder MSL mars landare totalkostnad (mindre än svensk julhandel alltså)

28 miljarder svenskt försvar 2012

27 miljarder Nordeas vinst 2012

65 miljarder årlig julhandel Sverige

99 miljarder: utländska turisters konsumtion i Sverige årligen

100 miljarder årlig utbildning i Sverige

120 miljarder årlig offentlig förvaltning och räntor i Sverige

130 miljarder årlig hälsovård i Sverige

1 033 miljarder statsskuld Sverige

2 019 miljarder bail-out 2012

3 000 miljarder statsskuld Grekland

11 000 miljarder global årlig försvarsbudget

75 020 miljarder skuldberg Europa 2013

111 000 miljarder USA’s statsskuld 5/8 2013 – USA

194 503 miljarder total bail-out fram till November 10, 2011

Combined wealth of the world’s richest 225 people = $1 trillion
Combined annual income of the world’s poorest 2.5 billion people = $1 trillion. Det är ca 8 000 miljarder det som världens 225 rikaste äger.

Olika typer av infographics dyker upp då och då som klargör det hela. Det är helt ofantliga summor som ingen kommer ha råd att betala tillbaka – 2019 MILJARDER I BAIL-OUT 2012??! Varför skriver inte pressen om det?!?

Jag skiter fullständig i pälsar, försvarsbudgetar, smink, kött, bröst-chocker och f-n vad man nu tycker att vi ska bry oss om. Vi borde bry oss om människans framtid och framför allt barn istället. Varje DAG dör 6000 barn av infektioner och annat. FN uppskattar att det skulle kosta 240 miljarder per år att bota världssvälten. Istället ger vi pengarna till bankerna. Varje dag ger vi pengar till banker istället för att hjälpa planeten och se till att det finns en rimlig fördelning av pengar/resurser. Ska det vara så här?! Vi måste kunna bättre!!

En del (och Ben Bernanke) säger att skulderna inte betyder någonting så långe vi konsumerar och låter hjulen snurra. Jag tänker och funderar och undrar vem som är skyldig vem. Går det att nollställa allt bara? Vi tar bort ett par nollor bara? Det skulle t ex innebära att vi tar bort en nolla från varje pensionsbetalning…? Nej, det går ju inte – det går inte ihop sig. Därför får bankmännen fortsätta och försöka göra det bästa av situationen. Och tro mig de skrattar hela vägen till banken.

Det är ett systemfel som är skapat av skurkarna själva – de ÄR systemfelet. De lånar ut samma pengar flera gånger om – pengar som de inte ens har, som de själva lånar av framtida inkomster.

Banker får låna ut 1 miljon om de kan påvisa en tillgång på 2800 kr. Miljonerna med kronor, euro och dollar rullar in tack vare räntor och lånas raskt ut igen. Varje krona kan på så vis tjäna in sig själv flera ggr om – det gäller att ha flödet igång bara! Enkelt va? Det är ju som normal affärsverksamhet fast där man säljer pengar! Det funkar kanon…! Tills någon inte kan betala räntorna, tills bubblan spricker. När flödet minskar eller tar paus skiter det sig – då finns ingen buffert – staten (skattebetalarna) blir bufferten som får ta förlusterna och sedan kan man börja om igen med nya bluffar och bedrägerier. Jag skulle vilja skrika STOPP, STOPP, STOPP, men det går ju inte – jag är ju skuldsatt också (tack banken för att vi fick bygga vårt hus!).
Bankerna skapar pengar ur luft

Bankernas och alla svindlerier måste sättas i perspektiv vad forskning, utbildning och vetenskap kostar. Som det är nu är balansen helt sjuk och media undviker att påvisa det horribla. Hör och se detta klipp och förundras när Brian Cox berättar att den senaste bail-out summan för 1 år är högre än vad man lagt på vetenskapen i England sedan Jesus tid.
Jag tycker det FULLSTÄNDIGT CHOCKERANDE men ingen verkar göra kopplingar och de rätta analyserna. Jo, i sydeuropa reagerar man, men här är det tyst, det är tyst på tidningsredaktionerna – på gator och torg ekar måsarnas skrän. TV:n skvalar och i radio petar man näsan.
VAKNA!!
Det är systemfel, inkompetens och rent ut sagt brottslig verksamhet som pågår och vi alla sitter bara lugnt och väntar in att det ska lösa sig – det gör det inte!! Samma herrar sitter fortfarande och planerar sin pensionsbonus och kommer inte lyfta ett finger för att något ska ordnas – de har nämligen allt att förlora på någon form av förändring. Det är nog nu, jag önskar ett bredare engagemang i större frågor och att folk verkligen inser vad som pågår, men det är i princip omöjligt att ens få igång en debatt! Vi måste kunna bättre – och det börjar i skolan. Att förändra den är där JAG börjar. Var börjar du?!?

20130806-080130.jpgKategorier:svensk politik

Etiketter:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: