På äventyr!

Uffe vet hur man gör. Såg på Facebook att han hade hyss för sig igen, dvs äventyr. Det får man ju inte ha i Sverige riktigt – bara utomlands liksom.

Äventyrs- sällskap sökes på fre kväll till lördag….!!
Planen för helgen är att tälta någon kilometer ut på Roxen för att få uppleva lite vildmarks-känsla på nära håll. Är du sugen på en riktigt annorlunda upplevelse så ska du följa med ut och sitta vid brasan och känna känslan av att campa på Nordpolen. Sjön känns gränslöst stor på natten. Vintersovsäck och annat finns att låna. Det blir en stjärnklar natt med chans till svagt norrsken på grund av solstorm… Vill du inte sova över så kom ut och hälsa på så bjuder jag på en öl. Jag garanterar att den är iskall…..

20130322-194824.jpg

Jag brukar ta kvällspromenader på isen, det är så fantastiskt vackert. Vidderna, himlen, staden i fjärran och tystnaden mellan isens sång. Solnedgången på andra sidan Roxen som inte är Kalmar utan Berg och Ljungsbro brukar vara magiskt med nätta moln som dansar likt norrsken i alla fall.

20130322-195322.jpg

Men kan man verkligen tälta ute på Roxen i slutet på Mars? Jo, faktiskt i år är det så och hela veckan har det varit minusgrader så isen är väl 30-50 tjock sisådär. Vågar man gå ut så långt? Jag frågade Uffe om råkar och så fast det var lugnt. Ekängsvägen är nog den jobbigaste passagen och så är det ju. Vi är ca 30-40 cm från plötsligt död flera hundra gånger per dag i trafiken men det är lugnt liksom trots att man kan möta vilket fyllo som helst på vägen.. vilken dag som helst på året. Det är inte som bara en liten spricka på Roxen. Fast mörkt kallt vatten är otäckt..

Men jag gillar spänningen!

20130322-200228.jpg

Jag tvekade ett tag, skulle jag hitta honom därute? Roxen är ganska stor ändå. Adress Roxen 1??
Jodå, långt därute syntes något, men hade han ginat från där han bor eller hade utgått från skridskospåren? Jag kände inte att ville göra nya spår utan ville helst gå i hans, då skulle jag ju veta att isen höll. Tillslut hittade jag spåret!

20130322-200752.jpg
Härligt och visst låter isen, som om djupt därnere stora vilda monster fajtas och vill upp, men jag kom fram! Och ljus i tältet syntes också!

20130322-200950.jpg
Jodå, han hade det mysigt och skulle just baka pepparkaka.. Självklart. Det var lite kallt om fötterna bara men -16 C i natt skulle nog inte vara några problem. Han var lite orolig dock för om det började blåsa. Tältpinnarna var nog inte helt pålitliga eftersom borren gick av så förhoppningsvis skulle inte allt fara iväg inatt.

”-Måste städa ugnen”


Man kan ha äventyr alltså bara man vill. Fast det var dåligt med sällskap, de flesta skulle städa ugnen och så just ikväll. Typiskt! Och jag har ju tre barn att tänka på och hus och nycklar och brunnslock och så att tänka på.
Jag fick lite sällskap dock på min promenad och kände att äventyr är grejer det och sedan skyndade jag mig hem – är lite avundsjuk dock!

20130322-201947.jpg

Njutningen mitt ute på Roxen är fantastisk. Nästa gång får jag ta med mig solstolen så kan man sätta sig och njuta av vårsolen på södersidan av tältet! Tack Uffe, du gjorde min kväll! 🙂Kategorier:äventyr

Etiketter:

1 svar

Trackbacks

  1. 100 bloggar! | christerhellberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: