Världens skuld till framtiden del 2 (2)

Som jag skrev tidigare – det är kört. Damaged beyond repair. Men vad kan vi göra nu om vi vet detta?

20130321-205014.jpg

Det är finansiellt undantagstillstånd på Cypern. Man måste få fram 50 miljarder i garantier för att få.. låna 10 till..? Dvs 10 miljarder från framtiden till? Och då låna 10 miljarder till som ska betalas sen. Nån gång.
USA skjuter upp sina betalningar också till framtiden. Igen.

20130321-205319.jpg

Vad väntar man på? Om jag inte betala hyran/lånet det närmaste året ska jag då ta nya lån för att betala dels räntor på gamla dels min vanliga konsumtion..?

På Cypern är både stat och banker KK-mässiga – så vad funderar de på? Jo, att helt enkelt stjäla folk pengar/insättningar. Lagstiftad stöld. Nej, det går ju inte. Man vill att Tyskland ska göra en s.k bail-out. Fast det går ju inte, då kommer Grekland, Spanien och Italien göra samma – med ofattbara konsekvenser. Ofattbara. Cypern är ju bara en lilleputt. Fast typ 4 ggr större än Island. Island gjorde en trevlig fin lite revolution och kom undan med det på nått vis.

Vad ska Cypern göra? Gå ur EU och konken då. Inga pensioner, ingen statlig/kommunal verksamhet förrän skattepengar kommer in? Alla ryssar som köpt lyxvillor blir skuldfria? Och alla cyprioter också? Och alla besparingar ryker också – i vilket fall alltså.

Krisen på Cypern

Det gäller att riva upp gräsmattan och börja odla mat, skaffa grisar och getter gott folk. Om inte nu direkt så gör det när italienare och spanjorer står i köer vid bankomaterna. Det är ett säkert tecken.

Möjligtvis finns det även nått vi kan göra i cyberrymden redan nu. Vi kan skaffa oss ”låssisar” och få igång handel och tjänster med dessa eftersom några pengar kommer det inte finnas – de är redan på väg in i det svarta skuldhålet med en accelererande fart.

Och se till att bli vän med alla dina grannar – du kommer behöva varenda en.

Eller ”-Jaaaaa, vi gör nya statsobligationer..” säger Fråga Bertil… ”..och låter.. Ja, nån köpa dessa – i framtiden har vi råd att betala tillbaka!”

20130321-215909.jpg

Ska du inte köpa lite Cypern-aktier? Billigt! Rea!

Här är en siffra på det svarta hålet: http://www.economist.com/content/global_debt_clock

Money is broken.. igen! Å problemet kommer inte försvinna förrän vi har gratis energi igen. DET om något bör väl HELA forskningsvärlden satsa på!Kategorier:ekonomi

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: