En liten undran bara.

Jag ska inte vara långrandig idag.

20140412-170823.jpg

Hur tänkte man här egentligen med legitimationen? Det är lärarbrist som gör att musiklärare får undervisa i matte och mattelärare undervisa i musik. Detta ville man åtgärda genom att försvåra för unga och gamla att bli lärare. Hur tänkte man?

Jo, vi ska höja status ju! Samtidigt sågar man hela lärarkåren med fotknölarna och ska sålla ut de bästa. Så nu har vi de oberörbara, de obehöriga, sistalärarna, förstelärarna och bästalärarna.

Så om vi tar bort en massa lärare borde efterfrågan bli större och därmed lönerna öka – mmm, man borde dock ha lärt sig mer än ekonomi och röstfiskekunskap – effekten bli den motsatta eftersom lärarna inte räcker till, ingen vill bli lärare och de som är kvar får jobba desto mer – man skapar inte attraktivitet för yrket helt enkelt och t o m elever får höra av vuxna att skolan inte fungerar så bra – att det är kris för att eleverna är så dåliga, och på Bollibompatid. Fy f-n, rent ut sagt.

Hur tänkte man?? Hur tänkte Jan Björklund?

Tänk om vi skulle höja statusen hos eleverna istället – från livegna till blivande samhällsmedborgare. Det skulle jag rösta på.

20140412-223903.jpg

Aningslöshet är nog ett bra ord för att beskriva högsta ledningens kompetens. Vad tycker du?Kategorier:blogg100, Samhällsutveckling, skolan, Skolan och lärande

Etiketter:

4 svar

  1. Vad ska göras för att få fler män och kvinnor intresserade av läraryrket? Är det bara lönen eller det är fler parametrar i lärarutbildningens lärare som samtidigt som skall genomföras?

    • Att både vuxna och barn får vara med om den fantastiska känslan av att man lär sig och skapar något ihop. Att sitta i en timplansinrutad värld och tro att man har hålla på med lärande funkar inte. Släpp eleverna fria, släpp lärarna fria och upptäck världen. Att bli förälder är det mest fantastiska man kan ge sig in på – då får man följa sina ungas umbäranden och man sliter häcken av sig frivilligt och tycker det är värt varenda minut. Att få vara lärare vore samma sak och skulle kunna ge både glädje och rätt lön. Lägg ner toppstyrning och konformismens kontroll. Skapa en ny skola!

  2. Jag kommer att tänka på ett citat som snurrar runt på nätet, jag vet inte varifrån det kommer, men det är bra… If you think education is expensive, try ignorance! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: