Och där gick Anders Borg fetbort också

Jag har ju hoppats på en massa utspel av Jan Björklund nu inför valet men blir i det närmaste chockad av Anders Borg. Ett svart hål av okunskap om både skolan och framtiden visar sig och det är självaste finansministern som uttalar sig: Vi har för mycket ”flumpedagogik”

20140319-205051.jpg

Helt otroligt. T o m värre än Björklunds ständiga klavertramp. Sånt här får mig att tappa tron på framtiden överhuvudtaget. Okunskapen är så stor och glappet är så stort mellan experter och de s k förtroendevalda att vi omöjligen ens kommer att kunna försvara demokratin på sikt… Ja, jag saknar ord egentligen. Kan inte lärarna säga ifrån nån gång? På riktigt?! Eller står de där och applåderar nu?!

-Bra rutet! Inge mer flum nu! Nu ska ungj-vlarna få se på f-n!

Vad är det han säger Anders Borg? Först sågar han hela yrkeskåren och sedan kommer han med följande uttalande precis som om han satt med rödvinet vid köksbordet:

”- Det går inte att ”känna” mattetalen. Man kan inte samtala sig till ett deriveringsresultat. Man kan inte uppleva en andragradsekvation. Det hjälper inte om hela gruppen håller varandra i händerna och känner tillsammans, man hittar ändå inte svaret på Wikipedia. Det finns helt enkelt bara en teknik och det är att man räknar och sedan repeterar man det tills det sitter. Det är så man lär sig att räkna.”

Och när i hundan har jag, matematiker som jag är, behövt räkna en andragradsekvation i arbetslivet? Och nej, jag har inte lärt mig att lösa problem tack vare att repetera andragradsekvationer eller Fouriertransformer. Jag har inte lärt mig uthållighet heller det har nog korsorden bidragit till hellre. Jag har inte lärt mig disciplin av att traggla matte, jag har inte lärt mig ett skit av matten. Jag har nog snarare lärt mig ALLT pga av min förmåga att läsa, vara metodisk och behålla min öppenhet och nyfikenhet och numera även av att skriva – och jag har lärt mig av att lyssna på dem jag respekterar. Matten har inte gett mig ett enda jobb genom alla år. Jag har ingen nytta av den överhuvudtaget varken nu eller i framtiden.

Var är beviset för att matte ger vår nation en framtid? Hur i helsike ser logikkedjan ut!? Nån som vet!? Går det ens att fabulera ihop något? Nej, matten kan visserligen även beskriva kaos och abstrakta saker men då är vi nere på super-duper-nörd-nivå som inte är något annat än insnöat.

Ingenjörsargumentet håller inte heller, vi har datorer idag och Excel Anders Borg. Vi har gjort oss en tjänst och ägnat årtionden för att SLIPPA räkna matte. Vi har maskiner som gör det numera. Vakna, för helsicke!!

Det här ska kan inte skyllas på valfläsk, det är ren inkompetens som finns högst upp i hierarkin. Det är ett systematiskt fel att de mest korkade hamnar överst och får låta och prata mest. Det är ett demokratiproblem. Och va f-n gör osociala media? Inget, det håller med och fortsätter sitt drev MOT skolan. Journalister är LIKA inkompetenta eftersom de också vunnit förstapriset i idiotskolan.

Jag bara undrar, är det ok att smutskasta en hel yrkeskår och samtidigt dela ut pengar för att ge dem mer i lön? Vad är det för ledarskap?

Jag är egentligen både stum och ordlös. Jag måste tänka mer och reda ut saker och ting. Nej, jag kommer inte använda mig av matte. Men det måste finnas nått sätt att slippa denna inkompetens och inskränkthet. Det måste finnas nått sätt att påverka framtiden. Men just nu ser jag inte vägen. Vi är på väg in i en Idiocracy. Vi är redan där.

Jag tappar tron på framtiden fullständigt. Det enda vi kan göra är att låta tiden gå… 25 år till av inkompetens i ledarskapet lär det bli. Och samma inkompetenta politiker kommer stå där igen vid makten oavsett hur rösterna går. Och inget går att göra, vi har bara demokrati tyvärr.Kategorier:blogg100, Samhällsutveckling, skolan, svensk politik

Etiketter:

8 svar

 1. Ps. ”vi har bara demokrati tyvärr”. Vilka alternativ kan vi se? (Winston Churchill hade en sentens om just det).

 2. ”Many forms of government have been tried from time to time, and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time.”
  Men vad är väl ett citat om två korta meningar av Winston Churchill mot en hundrasidig rapport av Christer Hellgren? Jag backar ödmjukt bugande ut från det virtuella rummet viss om att knappast ha råd att anlita herr Hellgren utan istället måsta fortsatt tvingas leva i mörker. 😉

 3. Jag vet inte vem den där Hellgren är, men om du anlitar mig kanske du får leva i upplysning istället.

 4. Hoppsan. DET ber jag oförblommerat om ursäkt för. Verkligen. Namn ska man fantamme skriva rätt. Ursäkta mig för detta. Det var en lapsus inte ens orsakad av rättstavningsprogrammet. Du är i detta mer generös än Selma Lagerlöf som aldrig öppnade brev med hennes namn felstavat.

  Men om diskussionerna i din blogg: Jag rättar Dig INTE. Har inte gjort, har ingen anledning att göra, tänker inte göra, är helt ointresserad av. Att delge varandra olika uppfattningar i ett meningsutbyte är inte att rätta. Fastän jag förstår att vi har olika syn i detta. Och nej, jag rättade inte ens passusen om Mona Sahlin. Du uttryckte att du tyckte synd om henne till vilket jag inte hade något att säga – det är nog betungande för vemsomhelst medial person att ständigt vara påpassad och mätt och vägd – däremot sade jag något om vad affären ifråga handlade om i reda pengar. Det kan vara att jag inte kommenterade det huvudsakliga i ditt inlägg, finansministerns korkade utläggning om matematikundervisning, vilket jag nog borde ha gjort men den ansåg jag talade för sig själv. För övrigt kan det säkert precis som om Mona Sahlin vara synd om Anders Borg också, som om Anders Sundström, Björn Wahlroos, Kungen osv. Men som någon sade när Björn Borg hade blivit lurendrejad på några av sina miljoner av en fd affärspartner:
  jag måste tillstå att jag har svårt att tycka synd om en person som har råd att hyra en helikopter att flyga före och visa vägen när han körde Roslagsloppet.

 5. Jag tappar tilltron för framtiden när jag läser ditt inlägg Christer… Jisses vad du är naiv. Vi har maskiner för att slippa räkna säger du. Är du verkligen seriös?

  • Ja, och när folk inte inser det utan står still och ska traggla andragradsekvationer en hel sommar blir jag mörkrädd. M – det finns datorer, telefoner mm nu idag som är kraftfullare än Apolloraketernas teknologi. Vakna!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: