Jan Björklunds 20 viktigaste valfrågor sista året

Jag hoppas JB kommer med hela sin ”arsenal” under sista året – det kan vara den viktigaste händelsen för hela Sverige – och därmed visar hur det inte ska vara.

Jag hoppas på dessa 20 förslag, de kommer bli droppen som får bägaren att rinna över eller bli pricken över i så att vi alla förstår vart det barkar. Så att vi alla förstår att vi måste ändra tankemodell. Så att vi slutar utgå från att barn INTE vill lära utan att lärande är en naturlig del och en av de roligaste delarna av livet där man gammal som ung får känna att man utvecklas, lever och interagerar med sin omgivning på ett positivt sätt. Ja! Här är listan, varsågod Skolgeneral Björklund:

20130830-200723.jpg

 1. Skoluniform införs med emblem från skolan – löser bl a problemet med kepsarna.
 2. Elever får bli ordningsmän med befogenhet att straffa andra elever – vi får ordning och reda på köpet.
 3. Betyg redan från förskolan inkl uppförandebedömning införs – föräldrar som struntar i sina barn får tidigt veta att deras barn inte håller måttet.
 4. Förbud att använda Internet, lärplattor och telefoner i skolan – spel och filmer kan man se på fritid och helger.
 5. Kvällsöppet i skolorna införs – kvarsittningen blir effektivare då.
 6. Isoleringslådor för att hantera stökiga elever – på så vis får eleven en tydlig signal om att inte störa.
 7. Prov varje dag kl 15 från åk 3 – det ökar allvaret i skolan.
 8. Varje skola som inte klarar resultatmålen stängs – hur svårt kan det va?
 9. Kunskapsmålen ska alla lära sig utantill så att de förstår – om alla är införstådda är det enklare att styra.
 10. En obligatorisk lektionstimma ska förläggas i hemmet för att föräldrar ska förstå läxans viktighet – planering är A och O.
 11. Kameror ska sättas upp i varje klassrum så att både lärare och elever kan bedömas nationellt – hjälper till vid bedömningarna så att de blir mer verifierbara.
 12. Mer matte, kemi och fysik ersätter det entreprenöriella lärandet -flum och andra estetiska ämnen ska vi undvika.
 13. På rasterna gymnastiserar man i grupp och under ledning för optimal kroppsanvändning – det är alldeles för mycket stillasittande vid datorer på fritiden.
 14. Obligatorisk rolig timme inkl bedömning varje måndag morgon kl 08.00 – det är viktigt att få igång glädjen i början på veckan.
 15. Obligatorisk lördags och söndagsskola där föräldrar sitter med i undervisning – det är viktigt med föräldrastöd och engagemang.
 16. Pricksystem införs där 5 prickar innebär inkallande av speciella skolpoliser – ansvar och konsekvens hör ihop.
 17. Medaljer och dekorationer för förtjänstfulla insatser delas ut vid varje skolavslutning – det är viktigt att visa på ideal och premiera de som följer systemet.
 18. Skolavslutning ska vara i närmaste kristna kyrka – ”Den blomstertid nu kommer” ska sjungas, andra sånger väljs fritt – vi måste våga sätta gränser.
 19. Skolan förstatligas och tvångsförflyttning av dekorerade lärare införs för att uppnå likvärdighet – det kan ju bli jobbigt för många i början men plikten framför allt.
 20. Föräldrar ska genomgå 1 veckas utbildning varje läsår kring kunskapsmålen och få en inblick i hur bra katederundervisning kan fungera – föräldrar måste våga vara vuxna och vara med på kraven.

Ja, jag hoppas Jan Björklund blir riktigt kreativ det sista året och framför allt att han pratar mycket!Kategorier:Samhällsutveckling, skolan, Skolan och lärande, svensk politik

Etiketter:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: