Oj, oj… Här gäller det att ta nya tag.

Feber, ont överallt och ynklig som en barnunge. Och ska ta hand om tre barn, bara att fejka och hålla i.

Ledarskap, kommunikation, omtanke, entreprenörsskap, frihet etc är rätt viktigt, men att leva och få vara frisk är fasen mer grundläggande. Om man fått stroke och blivit halvsidesförlamad får man en helt annan världsbild liksom. Att få en värdig ålderdom är t o m nästan lika viktigt som att få en värdig ungdom.

Jag tänker att jag vill hålla tankarna intakta när jag blir äldst. Kroppen kan jag offra – bara jag har Internet och får i mig en god Rom då och då. Oavsett gäller det ju att gilla läget – tyvärr är bedjande till större makter mindre effektivt än att sköta sin hälsa. Man behöver tänka livslångt, åtminstone om man är över 45.

Men att få vara frisk och kry – vilken ynnest! Smärtfritt! Att kunna springa, se natur, vara ute och gå, simma, att få se gamla kvarter och ödebyar! Att få känna att man minsann överlevt historien ihop med ens föräldrars föräldrars föräldrar etc.

Älskar denna lista: övergivna platser och vill ju lägga till Dröstorp och öländska gamla järnvägsstationer. Jösses vad man byggde järnvägar förr! Och idag..? Hu va jobbigt! Vill även lägga till ett fantastiskt hotell på Azorerna – jag hade velat övernatta där!

Sök på Internet

20130418-202015.jpg

Det finns en tröst i det hela att om man kan se sin egen kropp och åldrandet i ett vidare perspektiv så kan man ändå vara rätt nöjd eftersom man ändå lever – jämfört med hotellet då. Det finns en ödmjukhet när man tittar på gamla torp där bredvid nya skolor byggs etc. Det gäller att anpassa sig. Det gäller ändå alltid att tänka om och överge platser, tankar och misslyckanden och se vad man nu har och vad man skulle kunna göra med det!

Är lite yr, ska kämpa men nu svimmar jag snart. Jäkla virus. Viktigast är nog hälsan och anpassning efter efter verklighet och egen förmåga och då lärande av hjälpmedel och att kunna ta nya tag.. Hmm, lärande..Kategorier:framtiden, Livet, Samhällsutveckling

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: