Öldrickande barn i julkalendern anmäls av tittare

Efter över 2300 likes på min fb-status känns det rätt att lägga inlägget även här.

Måste bara säga att jag tycker årets julkalender är bland de bästa som gjorts. Inte bara för att jag gillar historieätarna eller för att jag gillar historia och mat utan för de många idiotiska värderingarna som man förr höll på och som man lyfter. Barn som säljs till andra för att arbeta, barn får inte leka med andra ”finare” barn, den otroligt viktiga Bibelkunskapen, att barn ska röka pipa, kvinnor som bränns på bål och t ex öl och kaffe till frukost. Att få saker och ting att diskutera om ÄR ju själva vitsen med det hela. ”-Varför var det så här?” ”-Nej, men så kan man ju inte ha det!” Och slutsatsen blir oftast att ”-Ooh, va bra vi har det nu!” Det går att ana en viss ödmjukhet och tacksamhet att man inte är på samhällets botten, utfattig, utarbetad, hungrig – samtidigt är faktiskt denna verklighet verklig för många FORTFARANDE idag ute i vida världen och även numera på våra gator och torg. Det finns mycket att prata om med våra barn, varje dag!

Men vissa vuxna fattar inte, de tycker det är förfärligt att förklara att man inte halshugger folk längre (i Sverige då) eller att man inte ska behöva förklara för sina barn att man inte dricker öl till frukost. Oj, oj, vilket besvär – men att skriva ett långt brev (för hand säkert) och anmäla programmet orkar man, inga problem. Usch!

”Jag fick förklara för mina barn igår att barn inte får dricka öl.”

Öldrickande barn i julkalendern anmäls av tittare

ta676d98-1024x617.jpgKategorier:Samhällsutveckling, TV

Etiketter:

1 svar

  1. Håller med dig och bra skrivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: