Helgmålsbön

Oj, nu började klockorna i byn ringa kl 18… Dags att sluta med snöbollskriget och gå in och be. Tyvärr hinner vi inte till kyrkan idag. Låtom oss bedja.

20130330-181353.jpg

Eller inte.

Måste göra upp med religionen en dag. Hur får man till en förändring. Jo, man ska visa på en ny modell och inte gnälla, klaga, förlöjliga etc. Man struntar i att gå i kyrkan. Men man kommer dit då och då. Fast på allvar. När prästen står där och pratar om Gud. År 2013. Det är inte min Gud. Det är inte min verklighet som skeptiker och världsmedborgare. Jag kan förundras över universum. Jag kan förundras över ögats konstruktion. Och ytan på Mars. För att inte tala om de gånger jag åkallat alla gudar som finns. Magi finns, och under finns och mirakel. Men det har aldrig att göra med mänskliga maktfunktioner. Det har inte med kyrkan att göra.

Jo, jag avskyr påven. Ondskan personifierad – högst upp i pedofilorganisationen, liksom.
Tacka vet jag Ghost, de har fötterna på jorden.

Men min religion? Jag vet inte. Jesus är min idol. Men att bygga en kyrka runt idéerna och revolutionen och institutionalisera denna är vansinne. Fast å andra sidan får vi vara tacksamma för att vi slipper Oden, Jupiter och Aztekernas blodoffer. Leve vetenskapen! Leve fanskapen – jag tror på livet och förändring. Religion bygger på tradition och bevarande. Evolution.

Godhet är bra, tänk om det fanns en institution för godhet, en skyddad och helgad plats där man alltid fick hjälp där typ tio budord skulle gälla. På Internet typ. Suck. Nej, lägg ner.Kategorier:påsk, religion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: