High five till ungdomen – Tobé går fetbort också.

Nu börjar det! #blogg100 alltså! 100 bloggar i rad och en om dan! Är lite peppad t o m faktiskt och jag undrar vart det bär hän denna gång. Förhoppningsvis blir det några engelska blogginlägg och förhoppningsvis inte bara om skolan!

Men det är mycket som kretsar kring skolan – den viktigaste verksamheten vi har i samhället tror jag. Roten till allt gott och ont på nått vis.

Inte är roten till allt ont varken bugg, rockmusik, långt hår eller dataspel i alla fall det är en sak som är säker.

Läs denna usla propaganda-artikel nästan direkt hämtad från Orwells 1984 – Eleverna: ”Det spelas för mycket” .

Läs sedan denna mer nyanserade artikel och bli sedan förundrad över hur Gamla Moderaternas handslag för mindre dataspelande till förmån för mer läxläsning känns hur olustigt som helst.

Jag gör en high five till ungdomen istället. De får min röst i år.



Kategorier:blogg100, framtiden, Samhällsutveckling, skolan, spel

Etiketter:,

6 svar

  1. En annan nyanserad bild ges av Måns Jonasson här, som nog inte skulle sträcka sig så långt som till ”fetbort”… Apropå nyanser alltså;) https://www.iis.se/blogg/foraldrar-spelande-ar-nyckeln-till-framgang/

  2. Härligt med din energi och ditt engagemang. Skolan måste lyssna på ungdomen, till vad använder eleverna mobiler, IPads och datorer,…..visa intresse istället för att lösa allt med nya regler och förbud!

  3. Nyhetsartikeln respektive debattartikeln du länkar till talar om olika saker som inte alls behöver stå i motsättning till varandra. Debattörernas tes är i korthet att det inte finns några belägg för att dataspel skull försämra skolresultaten. Nej varför skulle de det? Ungdomarna talar om tiden de använder till bla spel på dator och att det i sin tur leder till mindre tid för annat, som exempelvis skolarbete. Inget konstigt i det. Tid är en begränsad resurs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: