Två olika sätt att lära

Tack Urban Hjelm för denna serie som visar vad jag menar att skolan bör hålla på med och tack för att jag fick vara med!

Christer Hellberg som förutom sitt jobb på Saab i Linköping, är mycket engagerad i skoldebatten, reflekterar här både över sin egen skolgång och ett nytt sätt att lära.
Det går ut på att elever får ett uppdrag att undersöka en fråga på samhällets agenda och därefter ge sin bearbetade analys i form av en rapport på video. Till sin hjälp får de moderna verktyg som video-utrustning, datorer för redigering och intensiv coachning. De får också besöka moderna arbetsplatser – företag i världsklass – och där uppleva hur man tänker och arbetar i processer och hur varje medarbetare tillsammans är med och utvärderar sitt arbete. Det inspirerar den unga redaktionen till nya arbetssätt för skolan.

Mitt tjat har jag ju hört förr men, eleverna, lyssna på eleverna och njut av engagemanget! Snacka om att vara i lärande-zonen!

Hela serien visar på tycker jag framtidens skola. Låt eleverna kliva in i den och snälla åtminstone tona ner katederskolan till ett minimum. Låt den tyna bort. Låt den hamna på muséet – det är där den hör hemma.Kategorier:debatt, framtiden, kommunikation, personlig utveckling, Samhällsutveckling, skolan, Skolan och lärande, svensk politik

Etiketter:,

2 svar

Trackbacks

  1. 100 bloggar! | christerhellberg
  2. Att producera förstahandskunskap « christerhellberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: