Fast det är ju ändå slumpen som styr..!

Jo, men när man tänker efter ordentligt så är liksom inte tvingad omtanke värd något. Omtanken, förståelsen och kommunikationen bygger ju på den egna viljan.

20130412-210847.jpg
Jo, friheten är nog väldigt viktig. Men erkänn, visst är det slumpen som styr egentligen!? Vi kan planera, budgetera, och vilja och jobba som det bästa teamet i världen och känna t o m fullkomlig lycka OCH fullkomlig tillfredsställelse och eget mästareskap liksom. Perfektionism, men ändå…

…men ändå studsade puckjäveln stolpe ut!

Det är ändå slumpen och tillfälligheter som avgör. I kärleksliv, jobbliv, privatliv. Kan man nyttja detta och kanske hitta nån metodik om detta är ett faktum?

Jo, faktiskt. Jag är med i en grupp på Facebook som heter ”Serendipity Management”. Helt underbart!
Läs denna: From vision to social change

Eller kolla denna:

1) Choose to participate
2) Put out a beacon
3) Be vulnerable

Respect serendipity

Och läs Willi Schrolls kommentar!

Och Sebastian Olmas: Connected openness
Jag kan fortsätta hur länge som helst! Det är det nya som gäller! Låt oss alla utsätta oss för möjligheter – disco i vardagen så kommer allt möjligt bara hända! Och nej givetvis man kan ju inte hantera sju potentiella fruar apropåer samtidigt eller tacka ja till allt utan man väljer ju. Blocket liksom är serendipity för varor, men vi behöver det för tjänster, viljor, intressen, tankar också! Vi behöver matchning och relationsskapande på alla plan! Och mellan alla grupper!

Se filmen ”En oväntad vänskap”, vettja! Ok, där finns ju omtanke och frivillighet och tillslut förståelse. Men hade de inte träffats av slumpen så hade det inte blivit magi eller film!

Kan vi uppfinna ”Miracle design”? Är det ett forskningsområde? Lyckoforskning är intressant!

Måste bara nämna boken Tärningsspelaren. Denna är ju lite extrem men väldigt tänkvärd. Vi är alla friare än vi anar och med omtanke kan vi skapa mirakel bara vi vågar utsätta oss för möjligheter! Slumpen är otroligt viktig när vi är öppna och kommunikativa! Speciellt nu i dessa tider när vi är uppkopplade mot planeten jorden! Det är bara oftast modet som fattas.. fasen, hur fixar man det? Mod och sårbarhet kanske är viktigast..? Hmmmmm…Kategorier:förändringsledning, framtiden, innovation, personlig utveckling, Skolan och lärande

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: