Clash of Clans är kul

Får försöka få ner några rader idag också.

20130501-193339.jpg
Man bygger sin lilla by och det gäller att få in guld och elixir som man kan köpa byggnader, försvarsbyggnader, dekorationer, stridskrafter och uppgraderingar. Ganska basic, men man måste ha koll på vad ens barn gör. Det jag fastnade för var den snygga grafiken.

20130501-193735.jpg

Vad går det ut på då?

Jo, att komma upp i level, kunna anfalla med bättre trupper och se de som attackerar gå in i de fällor man bygger upp. Man har en viss yta och på en viss level har man x antal försvarsbyggnader som det gäller att placera ut strategiskt (och snyggt så klart). Man behöver hela tiden guld och elixir. Om man kommit upp sig lite har man även Dark elixir. Nått som inte jag nyttjat så mycket är att man kan gå ihop i klaner och hjälpa varandra med trupper både i försvar och anfall.

Allt runt omkring


Man måste hela tiden ta beslut om vad man ska satsa på. Att uppgradera den viktigaste byggnaden Townhall kostar en veckas slit i guld och sedan typ tar det 10 dar för byggaren att bygga klart. Därför utvecklas strategier för att samla pengar fort och användarna är inte sena att göra filmer, ge tips och råd och konkreta strategier för att lyckas.

Givetvis går det att köpa sig tid också. För riktiga pengar kan man köpa diamanter som växlas till att snabba på byggen mm. Hör och häpna finska Supercell som gör spelet drar in 1 miljon svenska kronor om dagen på ”In app purshases” – sedan tar väl Apple 1/3 av det eller nått. 1 miljon om dagen på att sälja diamanter i spelet.

Skalbarhet


Det finns listor i spelet så klart. Man kan besöka de bästa klanerna och de bästa spelarna. Överst ligger personer som tydligen har obegränsat med pengar och även obegränsat med tid. Summorna för att göra alla uppgraderingar är astronomiska. Om jag så skulle hålla på i 5 år från nu utan att fuska skulle jag ändå inte nå upp till samma nivåer som de högst rankade – de är helt sjuka. Jorge Yao som är högst rankad lägger $200-250 i veckan och har totalt lagt över $3000. Huh, men han har kul verkar det som. Här är en intervju.

Vad gör jag nu, då? Väntar på att Spell factory ska uppgradera (klart torsdag kväll) och sedan sparar jag till 2 250 000 elixir så jag kan uppgradera Archers till level 5 – de är grymma! Sedan är det dags att uppgradera Wizard towers tror jag.

Jo, en sak till som är kul och det är att man kan se videos på de attacker som gjorts så att man hela tiden kan förbättra och anpassa sitt försvar. Och att man kan chatta med sonen och titta på storbild via Apple-TV och.. Ja, hjälpas åt!

Bifogar min snygga nästan symmetriska by.

20130501-201244.jpgKategorier:spel

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: